BirgitS
I Ida Scherman skrev:
Hm, men den har ju två flexibla kokzoner så jag tror inte man är begränsad till 19 cm utan kan använda större kärl utan problem också
Använda kan man ju alltid göra men frågan är hur stekresultatet blir.

Har du läst manualen?
Det är ju bra att göra för att se vad det står om användningen.

Om du har möjlighet att fråga en säljare som vet något, kan du fråga var induktionsspolarna finns. Det hjälper ju inte så mycket om induktionsspolarna finns i en cirkel med 19 cm diameter så att en stor stekpanna som är 24 cm undertill täcker en zon samt en en liten gnutta av zonen bredvid i kanten.
 
BirgitS
I Ida Scherman skrev:
Hur går det till i så fall? Är det inte bara att sätta i en perilexkontakt i ett perilexuttag?
Jo, men perilexuttaget och -kontakten har tre faser och spisen ska kopplas till två av dem. Frågan är hur urvalet av faser görs.
 
Vårt nya problem när elen nu är utredd är att vi har för lite plats för hällen ovanför ugnen, bara omkring 4,8 cm sammanlagt. Alla induktionshällar verkar vara över 5 cm, plus några mm för ventilation. Så vad göra, köpa en ny mindre ugn eller byta till en tjockare bänkskiva, eller köpa en keramikhäll igen? Nu vill jag ge upp …
 
Det går inte att flytta ner ugnen? Den står väl på ett hyllplan i skåpstommen som går att justera (med påföljande byte av täckskiva/lådfront under)?
 
  • Gilla
Anonymiserad 137805
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.