Blodsoppen
Förberedelser till kvällens middag.
 
  • Råa schnitzlar på folie och skivade ansjovis i en skål på köksbänk, förberedelse för matlagning.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
  • Gilla
FredrikR och 2 till
  • Laddar…
Hemmagjord Big Mäc
Hemlagad dubbel cheeseburgare med sallad och dressing, serverad med pommes frites och extra sås.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
  • Gilla
AXS och 8 till
  • Laddar…
C
P Pappa1986 skrev:
Hemmagjord Big Mäc
Ser ut som en rejäl förbättring av originalet :p
 
  • Gilla
Fotografen
  • Laddar…
S
C cpalm skrev:
Ser ut som en rejäl förbättring av originalet :p
Ser ut som en hamburgare från Clock på 90-talet. :D
 
S
Bakad rotselleri med purjolökssmör.
Ricottaröra med frästa grönsaker.

zucchini, purjolök och rotselleri från egna trädgården. (y)
 
  • Bakade rotselleriknölar i form och frästa zucchini och purjolök i stekpanna på köksbänk.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
  • Gilla
  • Älska
Hemmakatten och 6 till
  • Laddar…
S sinuslinus skrev:
Ser ut som en hamburgare från Clock på 90-talet. :D
Vadå, syns det nån currydressing på den där?! :thinking:För nog f_n var det curry på allt va? :p:crysmile:

Sällan man åt det nykter då det låg mitt i stan när det begav sig, innan man tog sig hemåt efter en lördagskväll på stan. :cool:

Här serverades det Lasagnette, första gången för oss, jag och barnen var nöjda, frun som lagat inte lika. :oops:
 
  • Haha
sinuslinus
  • Laddar…
C cpalm skrev:
Ser ut som en rejäl förbättring av originalet :p
Försökte göra så likt originalet som möjligt. Man känner att det finns en smak av Bic Mac fast 1000 gånger bättre :p
 
  • Gilla
FredrikR
  • Laddar…
P Pappa1986 skrev:
Försökte göra så likt originalet som möjligt. Man känner att det finns en smak av Bic Mac fast 1000 gånger bättre :p
Vill du dela med av recept på Big såsen, för visst är den hemgjord!? ;)
 
FredrikR FredrikR skrev:
Vill du dela med av recept på Big såsen, för visst är den hemgjord!? ;)
Självfallet. :)

2 dl majonnäs
2 msk bostongurka
2 msk Johnnys sötstarka senap
En skvätt pressad citron
1 vitlöksklyfta
1/2 finhackad gul lök
2 tsk paprikapulver
2 msk chilisås
Salt & peppar
 
  • Gilla
  • Älska
Bonzo2000 och 2 till
  • Laddar…
P Pappa1986 skrev:
Självfallet. :)

2 dl majonnäs
2 msk bostongurka
2 msk Johnnys sötstarka senap
En skvätt pressad citron
1 vitlöksklyfta
1/2 finhackad gul lök
2 tsk paprikapulver
2 msk chilisås
Salt & peppar
Tack tack tack! :cool:(y)
 
  • Gilla
Pappa1986
  • Laddar…
Två små söndagspizzor, topping inspirerade av recept i Allt om mat (från 800°-snubben).

Två hembakade pizzor med tomat, ost och pepparsalami på ett träskärbräde.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Hemgjord pizza med gul ost, svamp och riven ost på toppen, på en träskärbräda.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
  • Gilla
Lill72 och 6 till
  • Laddar…
A
Stekta skivor av fläskkarré i en stekpanna på en spishäll, med en tallrik i bakgrunden.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
egenslaktad fläskkarré..
med en potatisgratäng..
 
  • Gilla
Lill72 och 3 till
  • Laddar…
Vi fick vildsvinsfärs och älgfärs av grannen så nu blev det biffar av det. Blandade färsen med lök, grädde, äggulor, timjan, salt och peppar. Har aldrig ätit varken älg eller vildsvin så det här blir nog gott. Tänkte ha kokt potatis och nån slags svampsås till.
Hemblandade biffar av älg- och vildsvinsfärs som steks i panna, med lök synlig i färsen.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
  • Gilla
FredrikR och 3 till
  • Laddar…
Lill72 Lill72 skrev:
Vi fick vildsvinsfärs och älgfärs av grannen så nu blev det biffar av det. Blandade färsen med lök, grädde, äggulor, timjan, salt och peppar. Har aldrig ätit varken älg eller vildsvin så det här blir nog gott. Tänkte ha kokt potatis och nån slags svampsås till.
[bild]
Vildsvin och älg kan vara lite torrt eftersom det är magert. Förra julens köttbullar gjorde jag på vildsvin som vi hade i frysen, men blandade i fläskfärs också. Blev toppen! Hur tyckte du att det blev med bara grädde?
 
tensiden tensiden skrev:
Vildsvin och älg kan vara lite torrt eftersom det är magert. Förra julens köttbullar gjorde jag på vildsvin som vi hade i frysen, men blandade i fläskfärs också. Blev toppen! Hur tyckte du att det blev med bara grädde?
Jo, jag läste att man kunde ha i fläskfärs men jag tog det jag hade hemma. Jag hade nog i 1,5 dl grädde till ca 1 kilo färs och tycker det blev bra men jag är ju iof van vid att göra biffar på nötfärs som inte heller är så fett.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.