verktygsgurun skrev:
Så har jag det ! Jag avanmälde min "TV" i företaget häromdagen, får se vad de säger.
Det gick ju lätt! De accepterade avanmälningen.
En eloge får jag väl ge då trots allt.
 
mycke_nu skrev:
On Topic!
[bild]
Ingen kommentar till detta någon?

cocuyo?
 
Cocuyo - följer din sträng med spänning.
Håller tummarna för att du vinner!
Grattis till 27åringen :)
 
torbeno skrev:
Wow, det är en fröjd att läsa din inlägg. Själv väntar jag sen två veckor på svar från rånarna hur de ser på saken.
Jag skickade ett mail med hänvisning till det du tog upp
"Skyldighet att betala
medieavgift skall dock inte föreligga vid innehav av sådan teknisk utrustning som endast genom anslutning till Internet tar emot utsändning eller vidaresändning av TV-program från SVT, SR och UR"
Detta var inget de kände till och att tolka meningen tar visst flera veckor för dem.
Fick äntligen svar från Radiotjänst
"Du hänvisar till § 6 i en skrivning i en utredning (SOU 2004:39), tillika bilaga till Prop 2005/06:112. Detta och en hel del annat i utredningen valde man att inte ta med i propositionen och har följaktligen inte resulterat i någon lagändring på det området."

Vad sägs?
 
torbeno skrev:
"Du hänvisar till § 6 i en skrivning i en utredning (SOU 2004:39), tillika bilaga till Prop 2005/06:112. Detta och en hel del annat i utredningen valde man att inte ta med i propositionen och har följaktligen inte resulterat i någon lagändring på det området."
Jag förstår inte. En bilaga är väl en bilaga? Då är den ju med?
 
Jag kikade in på
http://www.riksdagen.se/sv/Start/Bibliotek-startsida/Samlingar/Lagstiftning-och-forarbeten/

och gjorde en fruktansvärd felläsning. Jag läste
All offentlig makt i Sverige utgår från folket och riksdagen är folkets främsta förrädare
när det egentligen stod (med stora lugna bokstäver):
All offentlig makt i Sverige utgår från folket och riksdagen är folkets främsta företrädare
:surprised:

Men till saken:
I detta riksdags dokument står
Förarbeten kallas de dokument som ingår i förberedelserna till att en lag stiftas. De viktigaste förarbetena är propositioner och utskottsbetänkanden.
Och i Prop 2005/06:112 står det i innehållsförteckningen
Bilaga 5 Sammanfattning av betänkandet (SOU 2004:39) avseende aktuella delar ...135

Bilaga 6 Utdrag ur lagförslagen i betänkandet (SOU 2004:39).................................138
Så ja, Radiotjänst tycks verkligen vränga lag.
 
All offentlig makt i Sverige utgår från folket och riksdagen är folkets främsta företrädare
...och tyvärr så tolkar de "utgår" som i "utgår ur sortimentet", inte som "har sin grund i"...
 
Jag reste bort några veckor, så jag har varit sparsam på nätet, men här är min senaste kommunikation med Charlotte Ingvar-Nilsson. Eftersom det är offentlig handling, lägger jag ut den här, men hoppas att mina personliga uppgifter inte missbrukas.

Charlotte Ingvar-Nilsson
20 jan

till Pia, mig



Hej Urban och tack för ditt brev.

Sändningstillstånden för marksänd tv gäller just marksänd tv eftersom det är denna som är tillståndspliktig. Verksamhet eller sändning på internet är inte tillståndspliktig och kan således inte omfattas av tillståndsvillkor. När det gäller villkoren om teknisk samverkan och standarder i tillstånden för marksänd tv kan du läsa mer om bakgrunden i prop. 2007/08:8, s. 48f:
[länk]

När det gäller frågan om tolkningen av regleringen kring radio- och tv-avgiften och dennas förhållande till lagen om lagen om elektronisk kommunikation är det inte Kulturdepartementet eller regeringen som prövar eller lämnar förklaringar till Radiotjänsts eller domstolarnas beslut gällande radio- och tv-avgifter. Kammarrättens dom kan överklagas till Högsta förvaltningsdomstolen.

Vänliga hälsningar

Charlotte Ingvar-Nilsson


Please note my new e-mail address charlotte.ingvar-nilsson@regeringskansliet.se
____________________________________________
Charlotte Ingvar-Nilsson
Departementsråd/
Deputy Director General
Regeringskansliet
Kulturdepartementet
Enheten för medier, film och idrott
103 33 Stockholm

Telefon: +46 8 405 82 25, +46 76 785 76 34
E-post: charlotte.ingvar-nilsson@regeringskansliet.se





-----Ursprungligt meddelande-----
Från: Urban Domeij [mailto:urban.domeij@gmail.com]
Skickat: den 23 december 2013 08:41
Till: Charlotte Ingvar-Nilsson
Ämne: fråga om sändningstillstånd och TV-sändning



Hej Charlotte

Jag har fått besked om att klausulen i sändningstillstånden, om att tillståndshavaren måste använda EU:s godkända gränssnitt för digital sändning enbart skulle gälla sändningar i marknätet, men lagen om elektronisk kommunikation (2003:389) anger i 2 kap. 3 §:
"Den som bedriver verksamhet som är anmälningspliktig enligt 1 § ska tillämpa sådana standarder som Europeiska kommissionen angivit som obligatoriska i en förteckning som offentliggjorts i Europeiska unionens officiella tidning. Lag (2010:497)."
[länk]

Detta antyder alltså inte att sändningen i sig måste vara den tillståndsgivna, utan lagen stadgar att den som bedriver verksamhet som kräver tillstånd måste använda de i EU godkända gränssnitten för TV-sändning. När man sedan går till sidan i De europeiska gemenskapernas officiella tidning, finner man att de anger vad "TV-sändning" är, kopplat till dessa gränssnitt.
[länk] src="data:image/gif;base64,R0lGODlhAQABAIAAAAAAAP///yH5BAEAAAAALAAAAAABAAEAAAIBRAA7" class="smilie smilie--sprite smilie--sprite17" alt=":p" title="Räcker ut tungan :p" loading="lazy" data-shortname=":p" />DF

Jag har svårt att se att detta skulle begränsa sig till marknätet, och kan inte fatta det på annat sätt än att alla som har fått tillstånd måste följa vad som stadgas i dessa tillstånd, vilka alla har en klausul om att de godkända gränssnitten ska användas för digital sändning.

Min tolkning blir då att programleverans med något gränssnitt utanför dessa, som exempelvis H.264 eller Adobe Flash Player, är liktydigt med att skicka programmet med löddrig springare på en DVD-skiva eller videoband, och att alltså pubicering på Internet, som inte stöder utsändning, inte är TV-sändning, och att en dator därmed inte är "avsedd för mottagning av utsändning eller vidaresändning av TV-program", vilket Radiotjänst, Förvaltningsrätten i Luleå och Kammarrätten i Sundsvall hävdar.

Har du någon förklaring?

Urban Domeij
 
  • Gilla
llehs och 3 till
  • Laddar…
Bra att du hänger på Cocuyo!

Det börjar väl snart bli dags att börja med lite crowdfunding för att finansiera denna process.
Fast du kanske redan har financiärer :)
 
  • Gilla
llehs
  • Laddar…
Jag vet egentligen inte om det behövs någon finansiering, eftersom det mesta kommer att avhandlas inom respektive nämnder när det gäller den juridiska biten. Våra domstolar tar ju inte betalt, utan det är bara när man anlitar jurister och specialister som det kostar, även om självklart nedlagd tid är en resurs som man gärna skulle önska att den kompenseras. Gunnar Karlsson har lagt upp sin rapport om saken på http://kth.diva-portal.org/smash/record.jsf?pid=diva2:675482 och den finns som PDF på http://kth.diva-portal.org/smash/get/diva2:675482/FULLTEXT02.pdf

Jag tror att det dokumentet kan vara ett gott försvar för var och en som drabbas av Radiotjänsts lumpna försök att vränga vår lag, och jag kommer att lämna in ytterligare kommentarer till mitt överklagande som har gått in till Kammarrätten i Sundsvall. Radiotjänst ska inte komma undan med det här. Mitt mål är att utplåna Radiotjänst.
 
  • Gilla
llehs och 25 till
  • Laddar…
cocuyo skrev:
Jag vet egentligen inte om det behövs någon finansiering, eftersom det mesta kommer att avhandlas inom respektive nämnder när det gäller den juridiska biten. Våra domstolar tar ju inte betalt, utan det är bara när man anlitar jurister och specialister som det kostar, även om självklart nedlagd tid är en resurs som man gärna skulle önska att den kompenseras. Gunnar Karlsson har lagt upp sin rapport om saken på [länk] och den finns som PDF på [länk]

Jag tror att det dokumentet kan vara ett gott försvar för var och en som drabbas av Radiotjänsts lumpna försök att vränga vår lag, och jag kommer att lämna in ytterligare kommentarer till mitt överklagande som har gått in till Kammarrätten i Sundsvall. Radiotjänst ska inte komma undan med det här. Mitt mål är att utplåna Radiotjänst.
Jag står med min imaginära vuvuzela och hejar på allt vad jag kan!
 
  • Gilla
klaskarlsson
  • Laddar…
injonil skrev:
Väldigt OT om man vill fördjupa sig i SVT's historik och opartiskhet :) [länk]
Som att fråga kungen vad han tycker om monarkin. Unknare nyliberal propaganda än Neo är svårt att finna.
 
  • Gilla
Staffan_V och 2 till
  • Laddar…
Fast nu sa ju Ortmark i den där intervjun att han tycker att SVT tappat sin opartiskhet...
 
Det sitter kvar i väggarna.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.