EddieHansson
Kocodelux Kocodelux skrev:
Hitta en firma som kan filma dina avloppsrör. De kan lokalisera om och var rören är skadade samt förmodligen komma med lösningar.
Bra förslag. S. K. Spolbilar brukar ha kamera för att inspektera rör. Har själv anlitar sådan firma för att hitta orsaken till frekventa stopp.
 
Jlinde1 Jlinde1 skrev:
såhär pass mycket droppade det. Är det möjligt om det trycker in genom marken?
Tror inte försäkringen tar det tyvärr. För att det ska vara ersättningsbart ska det vara en "utifrån kommande plötslig oförutsägbar händelse".
Stenar mot tanken är absolut borta, bakfall troligen, men det är klart något kan ha hänt i marken som gjort att det satte sig.
 
Stäng av allt vatten vid mätaren/pumpen och se ifall det fortsätter droppa. Om inte så betyder ju det att någonting i huset läcker.

Om det fortsätter droppa ändå, ta ut en firma som filmar alla avloppsrör.
 
  • Gilla
Roger Fundin
  • Laddar…
Ett tips är att skopa upp lite vatten ur WCn, då ser du enkelt om vattennivån återställs och kan utesluta eller verifiera läckande wc.
 
  • Gilla
Roger Fundin och 2 till
  • Laddar…
Grundvattnet bryr sig inte om att det är minusgrader. Kommer du ner nån meter på tjälfritt djup beter sig grundvattnet precis som vanligt - och kan läcka in i dina rör om det är otäta skarvar och hög grundvattennivå.
 
  • Gilla
Roger Fundin
  • Laddar…
Om det nu skulle vara så att det är någon skarv som går under huset som det läcker in vatten så finns det nog bara ett sätt att fixa det och det skulle vara relining med strumpa eller liknande. Det är ju bara ett rör från toaletten till tanken och det uppskattningsvis är 15 meter till tanken +- nån meter.
Och röret försvinner ner i marken efter nån meter redan. Hade öppet ner till marken när jag köpte huset då vi la igen plast på marken innan vi satte igen bjälklaget.

Ska fixa en inspektionskamera av något slag som någon länkade tidigare i tråden och passa på att kolla i röret när jag byter till en snålspolande toalett.

Någon som har koll på vad det kan kosta att relina ETT rör på max 20 meter? Om det nu är så illa att jag måste göra det.
 
i sonens sommarstuga rann det också in i tanken. Det kom från anslutning till luftningsröret vid husväggen. Där montören gjort en felkoppling som saknade packning. Även ett luftningsrör vid tanken hade släppt. Så det kom in smältvatten i tanken dessa vägar. Men är det grundvatten så ligger problemet längre ner.
 
Produkter som diskuteras i tråden
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.