Tack för det Mikael!
Lycka till med ditt projekt och det skall bli kul att få läsa om här forumet. Alltid kul med att läsa hur andra löser sin problem de stöter på under resans gång! Jag har lite frågor om detta men avvaktar tills tråden skapas!! ;)
 
Termograferat delar av huset idag men vet inte riktigt hur jag skall läsa ut resultaten. Får lägga ett par bilder imorgon.
 
Anders D skrev:
Termograferat delar av huset idag men vet inte riktigt hur jag skall läsa ut resultaten. Får lägga ett par bilder imorgon.
Sparat bilderna i fel filformat?!! Gör om och gör rätt!
 
Provade igår med att termografera (utan någon kunskap). Först kontrollerade jag att pumpen gick, därefter fotograferade jag.

Fördelare till golvvärme returen (fick försöka dölja tillopp eftersom de slog igen). Returen visar c:a 24.2 grader överlag utom den till sovrummet som i princip är stängd.
IR001293_zps137d16bc.png

Fördelare golvvärme tillopp där alla slingor visar c:a 31,5 grader utom då sovrummet som visar 26 grader.

IR001292_zps39d34f42.png
 
Öppna spisen
IR001300_zps0748dcdc.png
Anslutning till innertaket
IR001301_zps7b2ccb85.png

Det är inte mycket man förlorar med delad dörr!
IR001296_zps2748a33f.png
 
Då var värmetältet borttaget på trapporna. Det ser mycket bra ut så det skall bara putsas till våren och målas i samma färg som grunden. Lägger in bilder senare!
 
Entredörren. Här skall vi, när tjälen ur marken, höja upp marken upp till lagom steghöjd. Det blir ett bra fall ut från huset. För oss gäller det att även få ett bra fall från hus men även stallet som ligger till höger i bild.

009_zps370628b7.jpg

Grovköksingången. Här skall det också bli fall men enbart (mest) till höger om trappan, för runt hörnet skall det planeras en gång av någon slags natursingel.
010-1_zps8f359e21.jpg

Grovköket börjar bli färdigt. Boschmaskiner som vi slog till på när en vitvarukedja slog igen.
017_zps47a0a749.jpg

Kläderna skall byggas in med skjutdörrar framför. Här, precis som vår walk in closet, används Elfa systemet. Det enda som saknas just nu är tiden. Sidor och på framsida tänkte jag använda samma panel som är i taket men kanske i annan kulör för attbryta av.
018_zps3e76e07c.jpg


Badrum första våningen: Vägghängd toalett från Grohe.

011_zpse48ec138.jpg

Badrumsmöbler från Bauhaus. Något danskt märke som jag inte kan komma på vad dom heter.

013_zps9a946ddb.jpg


Carmargeu spa som bara väntar på att ägarna skall göra den sista justeringen på höjden. När det är klart skall vårelkille slutföra installationen och jag skall anpassa fronten till den nya höjden. Vi har höjt spa'et c:a 150mm

015_zpsbf5e7b55.jpg
 
Redigerat:
Jättefint gjort!
Jag fastnade på taktassarna, har du sågat till dom på plats? Hur gjorde du det, vad sågade du med? Drömmer själv om mindre klumpiga taktassar...
 
Taktassarna sågades på plats efter en mall.
 
Anders D skrev:
Provade igår med att termografera (utan någon kunskap). Först kontrollerade jag att pumpen gick, därefter fotograferade jag.
Vad för manick använde du för att göra detta? Hyrde antar jag ?
 
Näe vi har en sådan "manick" på jobb. Detta är en Fluke som vi använder för att dokumentera att elmotorer inte går varma hos våra kunder och våran motorverkstad använder den till felsökning också.
 
Äntligen kom vikdörren upp efter tre månader.
Placerad mellan sovrum och vår walk in closet.
Nu stannar värmen inne i garderoben och håller nu sovrummet i en mer behaglig temperatur.

image.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
Det blåser en del idag, vilket resulterade i en av dörrarna blåste sönder. Som tur har vi reservdörrar i maskinhallen ;)
 
Nästan på dagen 1 år sedan restes takstolarna.
015_zpsd1e8bdf9.jpg

Hänt mycket sedan dess men givetvis återstår det "småfix" innomhus. Det mesta arbetet har skett utvändigt efter en lång vinter med trädgård, tillfartsvägen, maskinhall men just nu är framsidan på gården i full fokus. Den skall planas av och på med 0-50, paddas och sedan för tillfället på med 0-16 grått grus från Öved.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.