electroluxaren skrev:
alltid om man tycker om att använda köket till att laga mat i i stället för att ha som skådebröd till grannarna
På vad sätt underlättas eller förbättras matlagningen av att du kan se vad som finns i kylen utan att öppna dörren?
 
  • Gilla
Roger Fundin och 2 till
  • Laddar…
P
Det är ju även ett problem att alla intregrerade grejer inte heller har full utbytbarhet..

Det funkar bara i fantasin tyvärr..

olika märken har olika lösning och olika fästpunkter osv så när tex diskmaskin slutar funka som intregrerad så kan det vara omöjligt att få på sin kökslucka på den nya intregrerade som man köper.. puckona som konstruerat har som vanligt inte kunnat enas om en standard där alla ingår..

Så jag kör hellre lösa synliga i vanliga modulmåtten så man kan byta när nån produkt packar ihop, och kör helst vitt så det blir helt tidlöst och man slipper att olika rostfria har helt olika finish
 
  • Gilla
Dilato och 1 till
  • Laddar…
S Sargen skrev:
Varför nöja sig med integrerat, tänkte vi, och integrerade dom integrerade vitvarorna i väggen 😅
Snyggt, det syns inte på bilden men ventilation av kyl och frys, var försvinner värmen bakom skåpet? Nedtill ser man luftintaget i sockeln.

Jag gillar framförallt inte att kylskåpet blir mindre djupt. Har varit med om att inte få in en petflaska liggandes i bekantas skåp.
 
Vi har integrerade vitvaror och har bytt diskmaskin och kyl. Jobbigare än om det hade varit fristående maskiner men hörbart. Kylen krävde ombyggnad av luckfästen i ikeaköket. Men om vi hade haft fristående hade vi nog bytt frysen också. Största problemet var de billiga vitvarorna från Ikea som förra ägaren valde. Endast spishäll, Micro och frys är kvar och köket är från 2015.
 
J Johnny2times skrev:
Handlar ju om vad man gillar!

Jag tycker integrerat hjälper dig att få en sammanhållen look och design. Annars blir utseendet en faktor när man ska välja vitvaror.

Om man struntar i hur det ser ut:

Fördel med integrerat är att diskmaskin låter mindre.

På rostfritt, om man har otur med kvaliteten, brukar flottfläckar och fingeravtryck synas snabbt och det är svårt att städa bort snyggt.

Om man får en repa på rostfritt så kostar det en ny kylskåpsdörr… och inte ”bara” en ny skåplucka.

En integrerad kyl och frys bygger bara ett skåpdjup (< 60 cm inkl dörrblad) medan fristående oftast bygger minst 60cm + dörr ca 7-10 cm.

Nackdel med integrerat är främst att volymen i kyl/frys blir mindre.

Å andra sidan upplevs köket som helhet större
Snygg förändring av det köket! Vad är det för köksfläkt? Hur upplever du den uppe i taket jämfört med den gamla?
 
  • Gilla
Johnny2times
  • Laddar…
Vi har under årens lopp byggt många kök (p g a flytt). Där vi bor nu så valde vi integrerad kyl/frys, för första gången, för utseendets skull (öppen planlösning), men vi kommer nog aldrig göra det igen. Så litet utrymme det blir mot en "riktig" kyl/frys. Eftersom detta är en relativt liten lägenhet så får det bara plats en enhet (dvs kyl uppe och frys nere), vilket gör att det mindre utrymmet märks ännu mer. När vi kommer till vårt stora fritidshus så har vi både kyl och frys, varav kylen har kolsyrat vatten, vilket vi verkligen saknar här. I vårt förra boende hade vi både kolsyrat vatten och is, vilket är väldigt trevligt. I fritidshuset valde vi svart kyl och frys för utseendets skull. Vi har gråa luckor och svarta handtag. Tycker det blev riktigt snyggt utan integrerat. Då är även ugn och micro svarta.

Diskmaskinen har vi alltid haft integrerad, inga problem att byta diskmaskin och använda samma front (kan behövas något nytt skruvhål, men inget problem egentligen). Vi väljer också oftast att ha flera lådfronter på diskmaskinen så den passar in med skåpen bredvid (istället för en hel front). Om man har gäster så kan de antingen fråga var diskmaskinen är eller så provar de höger eller vänster om diskbänken där de flesta har sin diskmaskin.
 
  • Gilla
Johannes Carlsson
  • Laddar…
A
H hhallen skrev:
På vad sätt underlättas eller förbättras matlagningen av att du kan se vad som finns i kylen utan att öppna dörren?
Om och när du vill utvecklas som förädlare av livsmedel så kan du utan att öppna och titta välja ut ingridienser till nya smakupplevelser
 
electroluxaren skrev:
jag har varit med om att kunden fick delvis riva sitt kök för att det inte fanns nya kylar och frysar som passade i den gamla lösningen. det blev fristånde då inte täckluckorna heller gick att använda
Det ör absolut en risk och man bör nog hålla sig till de etablerade köksleverantörerna för att minimera den risken.

/Krille
 
electroluxaren skrev:
Om och när du vill utvecklas som förädlare av livsmedel så kan du utan att öppna och titta välja ut ingridienser till nya smakupplevelser
🤔
 
A Anderscurl skrev:
Snygg förändring av det köket! Vad är det för köksfläkt? Hur upplever du den uppe i taket jämfört med den gamla?
Tack
A Anderscurl skrev:
Snygg förändring av det köket! Vad är det för köksfläkt? Hur upplever du den uppe i taket jämfört med den gamla?
Den funkar riktigt bra, över förväntan!

Fabrikat är Fjäråskupan. Takhöjd 260.

Jag kunde inte montera med extern fläktmotor på taket pga för kort avstånd för ljud dämpare och har istället med intern. Trots detta låter den mindre än förra.

Bara man startar fläkten innan ånga/stekos uppstår så att man får igång flödet så är den supereffektiv.

När man rengör fläkten så ser man att allt fett samlats i filtren och i viss mån på ytan omedelbart bredvid, men inte i tak eller utanför fläkten.

Jag kan varmt rekommendera konceptet.

Köksön är galet mycket mer mysig att hänga vid när man har gäster, t o m blivit middag där istället för vid köksbordet ett antal gånger!
 
  • Gilla
Anderscurl
  • Laddar…
electroluxaren skrev:
Om och när du vill utvecklas som förädlare av livsmedel så kan du utan att öppna och titta välja ut ingridienser till nya smakupplevelser
Vad är det för trams. Vet du inte vad du har i kylen? I så fall är du knappast någon "förädlare av livsmedel" som skapar "nya smakupplevelser".

Sanningen är att innehållet i de flesta kylskåp knappast är en prydnad för köket. Ett öppnat smörpaket, en lite sorgsen stjälkselleri, ett antal mjölk- och youghurt-förpackningar... det är nog ungefär så det ser ut hos de flesta. Vill man se detta varenda gång man befinner sig i köket? Och förresten, hur mycket av kylens innehåll ser man egentligen? Har man inte, även i kylskåp med glasdörr, hyllor på insidan av kylskåpsdörren, att ställa flaskor eller lägga diverse småkrafs (jästpaket, buljongtärningar, batterier med mera) i? Hindrar inte detta den av vissa så eftertraktade insynen?
 
  • Gilla
  • Haha
Dilato och 4 till
  • Laddar…
H hhallen skrev:
Vet du inte vad du har i kylen?
Vem vet det? Kanske någon som bor i ensamhushåll...
 
  • Gilla
ajn82
  • Laddar…
A
H hhallen skrev:
Vad är det för trams. Vet du inte vad du har i kylen? I så fall är du knappast någon "förädlare av livsmedel" som skapar "nya smakupplevelser".

Sanningen är att innehållet i de flesta kylskåp knappast är en prydnad för köket. Ett öppnat smörpaket, en lite sorgsen stjälkselleri, ett antal mjölk- och youghurt-förpackningar... det är nog ungefär så det ser ut hos de flesta. Vill man se detta varenda gång man befinner sig i köket? Och förresten, hur mycket av kylens innehåll ser man egentligen? Har man inte, även i kylskåp med glasdörr, hyllor på insidan av kylskåpsdörren, att ställa flaskor eller lägga diverse småkrafs (jästpaket, buljongtärningar, batterier med mera) i? Hindrar inte detta den av vissa så eftertraktade insynen?
fan va inskränkt du är , är det genetiskt?
 
  • Haha
Alfredo
  • Laddar…
B
H Harald Blåtumme skrev:
Förstår att det finns folk som tycker det är fantastiskt bra att vitvarorna döljs bakom anonyma luckor i den senaste inkarnationen av köksinredningen.

Vi planerar ett nytt kök och funderar kring eventuell vits med detta.

Personligen är jag helt likgiltig inför den eventuella upplevelsen som en del kan ha av att tex kylen eller diskmaskinen uppenbarar sig om man trycker på ett visst anonymt skåp på ett visst ställe.

Men hur resonerar ni kring detta? Är detta värt att lägga pengar och energi på och vad är nyttan enligt er?
kör alla vitvaror i samma färg, antingen vitt eller rostfritt, sen byter vi dem när de går sönder... oberoende av när köket görs.. absolut enklast på lång sikt. gäller att tänka livscykel!
 
electroluxaren skrev:
fan va inskränkt du är , är det genetiskt?
Nej, det började uppträda efter att jag läst en mängd idiotiska inlägg på byggahus.se 😉.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.