Rickard. Rickard.ag skrev:
Häng inte upp dig på det jag skrev om fotplåten bara :p

Åker vattnet från pannorna ner i rännan så spelar det ingen roll det är bara jag som hänger upp mig på AMA figurer.
vad menar du med fotplåten då ? ☺️ Jag tycker själv att den borde gå ner mer i rännan, men det går ju lösa i efterhand även om det kanske inte är 100% rätt genom att förlänga den fotplåt som sitter
 
Jag satte mina rännor ltie högre än du, och de tyngdes ner av snön. Räcker med några dm snö som framåt snösmältninge blir tunga av is. Särskilt på plåttak. Nu har jag fixat snörasskydd.
 
Hej,

liten återkoppling på vad jag gjorde. Jag rev bort alla rännkrokrokar. Fyllde hålen med utefog och målade över. Monterade sedan dit en annan modell av rännkrok som gjorde att hängrännan kunde komma högre upp. Detta gjorde det bättre men inte optimalt.

problemet är att när man skruvar rännkrokarna i fotplåten så kommer de ganska långt in jämför med en böjd rännkrok. Hade jag vetat detta innan så hade jag kanske klyft råsponten vid takfoten så att fotbrädan livar med råsponten. Men så såg det inte riktigt ut men som vi konstaterade innan, det är nog inget eller väldigt få regn som skapar denna typ av skurar. Så jag känner mig trygg att hängrännan duger för naturlig nederbörd.
 
  • Uppdaterad hängränna monterad högre upp på taket med hus och himmel i bakgrunden.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Min personliga åsikt är att det ofta bara blir halvbra när rännan höngs sist. Den normala arbetsordningen är att först hänga rännan, sen montera en fotplåt som går hela vägen ner i rännan och sedan lägga taket.

Att det någon gång per år rinner vatten förbi rännan är inget problem tycker jag.
Vid ett rejält skyfall får du ändå vatten på fasaden vi stänk och annat.

Iställe för att sätta distanser för att få ut rännan går det även att gå upp i dimension.
 
  • Gilla
Joak och 1 till
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.