Hej.
Om jag köper hus på somnar och flyttat in då, och märker på vintern att elementen inte är tillfredställande och vi fryser samt vissa är kalla, vems ansvar är det att ordna det? Säljare eller köparen?

De är mycket äldre element med gamla termostater, vissa saknade termostater till och med...
 
Det går inte att ge ett snabbt svar på frågan. Men säkert är det så att det är lättare att fixa det själv än att få säljaren att göra det.
 
Troligtvis har du bara luft i systemet. Prova lufta så borde det sätta fart på värmen igen!
 
Enkelt uttryckt köper du huset med elementen och pannan i befintligt skick.
Är huset och värmesystemet dessutom gamla kan du heller inte förvänta dig att det är felfritt.
Om ni förstås inte har kommit överens om annat, vilket man normalt inte gör.
Du som köpare är ansvarig för att kontrollera skick innan köpet.
 
  • Gilla
johel572 och 1 till
  • Laddar…
Att elementen är mycket gamla och några saknar termostater är lätt att upptäcka innan man köper huset, så det är svårt att få det till säljarens ansvar.
För att möjligen få det till dolt fel så ska det inte vara förväntat utifrån ålder och skick. Så verkar det inte vara.
 
Nu är jag ingen VVSare men skulle det vara något mer allvarligt problem så borde det då gå under dolda fel om det inte upptäcktes under besiktning av huset?
 
Inte springer man runt vid visning och känner om elementen är varma? Gamla och gamla, de har ett par år på nacken men de är ju inte direkt ifrån begynnelsen. Så snarare som dolt fel borde det väl gå? Jag har luftat alla element och höjt upp värmen till 23 grader. Ändå är de kallt på övervåningen när de kallt ute, och element är inte varma..
 
Vad har ni för värmekälla? Har du fyllt på vatten i systemet? Kollat att inte cirkpumpen har kärvat ihop under sommaren?
 
  • Gilla
Biggie
  • Laddar…
L
Dålig fart fart på vattnet ,flödesproblem , som useless säger pumpen kan sitta fast efter sommaren standardfel , öppna den troligtvis blanka skruven på pumpen och kolla om den snurrar , annars hjälp den igång med en mejsel i hålet
Det kanske går runt med självtryck på bottenväningen
 
Du måste ju konstatera vad felet är innan du kan veta om det kan gå under dolt eller inte, kan väldigt lite om detta området men @useless råd är sånt du kan kolla själv innan du tar in profisonell hjälp
 
Men det roliga är att det är en helt ny fjärrvärmeväxlare. Vi bytte den innna vi flytta in nu i maj...vad säger ni nu då? Kan det fortfarande vara växlaren som krånglar??
 
F Fredda112 skrev:
Men det roliga är att det är en helt ny fjärrvärmeväxlare. Vi bytte den innna vi flytta in nu i maj...vad säger ni nu då? Kan det fortfarande vara växlaren som krånglar??
Det låter ju som att du bekräftar felet själv, det är väl inte ett dolt fel om ni bytt fjärrvärmeväxlare och värmen krånglar efter det, det är väl mer troligt att något blev fel vid inkopplingen

Kontakta firman som installerade växlaren är nog bästa vägen att gå.
 
Har du testat att motionera ventilerna på radiatorerna som inte blir varma? Alltså trycka in piggen och se att den åker ut igen (upprepa några gånger)
 
Aa har testat det med. Är det fel på elementen om vissa är varma och andra inte? Hjälper de om man köper nya termostater till alla?
 
Jag tror inte att det är fel på radiatorerna, termostaterna kan mycket väl ha slutat fungera, men om du plockar bort dom och det fortfarande inte blir varmt är det någonting annat. Kanske ventilerna. När du luftat, har du även fyllt på vatten i systemet? Är cirkulationspumpen igång?

Att få det till dolt fel är väldigt långsökt, du har uppenbarligen inte ens försökt uppfylla din undersökningsplikt. Dessutom genomfört vesäntliga förändringar på värmesystemet.
 
  • Gilla
thomas33 och 1 till
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.