E
Skrivet av: Anonym

Hej,

Jag ahr parat me dsunduin på IF, han påpstår sig blivit felciterad. Försäkringen hos IF är betydligt hårdare i sin analys än vad han påstår i denna artikel. Det räcker INTE med ett intyg så klart!
 
E
Skrivet av: loslusodlen

Hej! Eftersom vi just nu bygger ett nytt badrum (auktoriserad firma) så ringde jag IF för att fråga om gällande regler. Kvinnan svarade att BBV:s regler gäller och det var hon som gav mig www-adressen. IF svarar inte på detaljfrågor utan lutar ig mot dessa branschregler. Dessutom uppgraderade jag vår försäkring när det gick upp för mig hur lite de kompenserar vid ev skada. Min nya försäkring hos IF täcker kostnader för ett nytt badrum - inte som förr - bara nytt tätskikt och ej kakel, klinker osv.
 
E
Skrivet av: Holger Wästlund

När man ska bygga badrum så gäller det naturligtvis att inte skapa fuktproblem i framtiden. Fuktcentrum finns vid Lunds Universitet. Nu har man lanserat en helt ny webbplats http://www.fuktcentrum.lth.se/ där det går att ladda ner: * datorprogram * arbetsmaterial * fackskrifter * annat informationsmaterial. Det är kostnadsfritt att ladda ner material, men man måste först registrera sig på webbplatsen. Holger Wästlund
 
E
Skrivet av: Mirza Zametica

Hej,
jag och min fru har just köpt en 4 rummare byggd 1990 som är i behov av renovering.

Undrar om vad och hur vi kan göra i badrummen. I båda badrummen plastmatta är på golvet och vit kakel upp til ca 1,5m på väggarna.
Vi vill ha klinker på golvet (eller vad man nu har på golvet, jag blandar ihop kakel och klinker, sorry). Antar att man tar bort plastmattan och sätter klinker plattor. Måste vi göra om tätskiktet igen eller det gamla räcker, om det nu finns det under plastmattan?
Och samma gäller väggar med tätskikt om man tar bort kakelplattor. Vi vill kanske behålla en del gammla kakel plattor eftersom det är vanliga vita plattor redan på väggarna och vi vill igen ha vita plattor. Vi tänker nu avskilja gamla med endast en rad plattor i annan färg där dom nuvarande slutar och sen fortsätta med nya upp till taket.

Snälla hjälp oss vi är nu vilsna, hur många vi än frågar so många olika åsikter vi hör.

Tack på förhand!
M&M
 
E
Skrivet av: Magnus H

I denna artikel, och ofta i debatten om badrumsrenoveringar, rekommenderas att man kontrollerar vad ens försäkringsbolag säger.

Jaha, och om du byter bolag mellan det att renoveringen görs och då skadan uppkommer? Och det nya bolaget har helt andra regler? Då sitter du på pottkanten iaf.

Bättre då att följa de branschregler som vid renoveringen är gällande - det försäkringsbolag som inte följer dessa regler borde skämmas. Ett försäkringsbolag som man anlitar efter att renoveringen är slutförd kan ju omöjligt tillåtas ha högre krav än branschen - ska alla tvingas göra om sin renovering för att anpassa sig till försäkringsbolagets hittepåregler? Det håller ju inte.

Så om du har ett "strängt" försäkringsbolag idag - byt innan renoveringen är klar, så är du safe om vattenläcka uppstår senare.
 
E
Skrivet av: Gäst

ja kan inte de här så bra men låter inte som en bra ide underplastmattan finns nog inget tätskikt det är plastmattan. och tätskiktet ska inte ha några skarvar så plocka ner allt och gör om med nytt tätskick ( gör om gör rätt)
 
E
Skrivet av: Gäst

Hur kan länsförsäkringar ställa krav på hur det ska utföras om de inte ersätter skador från badrum.
 
E
Skrivet av: Gäst

Efter flera år av kliniska prövningar med särskild inriktning på behandling av impotens hade Pfizer en vinnare. Den amerikanska Food and Drug Administration godkänt sildenifil citrate - varumärke viagra sildenafil - för den amerikanska marknaden, 27 mars, 1998.
 
E
Skrivet av: Gäst

Vem e gud å påstå att bara för att dom har utbildning gör dom d rätt har 2 ggr haft firma som kaklat mina bad men nä inte kunde dom fixa d rätt men d hjälpte mig att starta eget inom plattsättning nu har jag gjort ca 23 badrum några hallar kök mitt svar fixa d själv 80%har ingen utb.
 
  • Gilla
Nino Nani
  • Laddar…
E
Skrivet av: Gäst

Det som skrämmer mig samt gör mig förbannad är att det inte finns några regler för hur försäkringsbolag får styra och verka, vi konsumenter jagas av säljare av div försäkringar och andra lösningar, där det även påtalas att om något skulle ske så har man ett 100% skydd, men nej det är bara bluff.

Se bara till att ni är skyddade på det absolut nödvändigaste och skippa resten, Fbolagen tjänar hundratals miljoner på vår okunnighet och enda sättet att sätta press på dem är att inte köpa deras tjänster.

På tal om badrum, den största blåsningen för nuvarande är det sk rotavdraget, vi skall renovera ett utav våra badrum och jag har fått offerter på helt orimliga belopp.
vi har tittat på kakel Vs våtrumstapet.
Kakel resp klinkers är redan inköpt, tillika badkar samt badrumsmöbel, ändå försöker företagen rö******a oss.

12kvm enkel planlösning, alltså inget större arbete i sig, förmodligen avklarat på 3-4 arbetsdagar.

Den billigaste offerten jag har fått ligger på 96000 kr, den dyraste hör och häpna, 275 000 kr och då räknas att vi har fullt rotavdrag oxå.

Vad sjutton är det frågan om egentligen?

Får man verkligen göra såhär?, för det är inte undra på att folk väljer inhemsk eller utländsk svart arbetskraft.

Personligen ger jag inte ett dugg för vare sig försäkringsbolag eller bygg / vvs företag.

Bygg och försäkringsfusk är tydligen något som ligger i tiden.

/Handyman
 
E
Skrivet av: kicki

Hej fundera på att göra om ett rum till tvättrum med toa o duschkabin, vad bör man använda på golv, vägg ?
 
E
Skrivet av: xzyllion

Kicki 1) Vad är det för material på samtliga väggar. Är det träbjälklag eller massivt gjutet (80 mm eller mer)
 
E
Skrivet av: Kicki

Xyyllion, trägolv med plastmatta idag. Tretex vägg. Spånskiva med plastad yta i tak.
 
E
Skrivet av: Erik

"? Min erfarenhet är att många gör-det-självare utför arbetet noggrannare än entreprenören, säger Magnus Sundin."

Ganska normalt tror jag nog, visst finns det dom som slarvar, men dom flesta som gör jobbet själv är nog mycket mer noggranna då dom måste bevisa att dom har gjort rätt, och att dom tar sig tiden att göra det extra noga, det är ju inte så att dom lever på det, så dom har ju ingen skatt att skulle betala på timmarna dom lagt i sitt egna badrum
 
E
Skrivet av: Britta Marcks von Würtemberg

I min förra villa byggd 1938 var väggarna täckta med vanlig masonit och tätskiktet målat med tjära. Direkt på detta satt kaklet. Det fanns inte en enda fuktfläck när jag helrenoverade badrummet i början på 2000-.talet. Varför är inte tjära godtjänt som fuktspärr?? Det är ju ett elastiskt skikt som inte krakelerar. Vad säger experterna?
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.