Jättefint, marw77!
 
supernajs! ska nog göra så med min trapp me!
 
Lyfter tråden igen... Hur ansluter listen fram/bak mot parketten? Limmas bara eller är den stiftad?

marw77 skrev:
Hej

Jag håller på att lägga 15mm ekparkett i min trappa plus en list i framkanten som jag har hyvlat och fräst till av en hyvlad "ek bräda" på 8x70mm (44kr/meter) så den stämmer in på tjockleken.
Efter första steget så är jag grymt nöjd. bara 11 kvar att limma dit vilket lär ta ett tag då limmet tar 24 timmar att härda och jag har bara tvingar till ett trappsteg.
 
Jag limmade med MS-polymerlim. Samma lim som jag använde för att fästa parketten på trappan. Ett tips är att använda samma färg på limmet som trappan skall vara i. I mitt fall ekfärgat lim. Tvär så han jag limma allt med vitt innan jag hittade en butik som hade ekfärgat vilket jag använde för att fylla igen gliporna med. Limmet kostar en del men det är det värt. Enda nackdelen är att det tar 24h att torka så det tog ett tag att limma all stegen eftersom jag inte hade så många tvingar.
 
KristinaRT
Så himla snyggt det går att få en gammal trappa!!! Blir riktigt inspirerad :)

Någon som gjort något liknande där orginalmaterialet är plastmatta isf nålfiltmatta? Plastmattan är orginal, och har på sina ställen lossnat från underlaget och bubblat upp i en båge....
Eftersom mattan är nedsänkt i varje steg kan jag tänka mig att man antingen får lägga nytt golvmaterial PÅ den gamla mattan, alt ta bort den helt och "fälla in" något nytt (funderar på något textilt, för at dämpa dunsljuden). Problemet är bara att mattan tycks ha limmats fast INNAN trappan skruvades ihop, om man gjorde så på 70-talet, mattan går in under sidostyckena (så vitt jag kan se)....

Några idéer någon??? Den är inte bara ful, den är så sliten att den är lite hal och med två små barn i huset så........
 
Hej. Det borde gå att lägga parkett på den typen av trappa också. Parketten bygger ju 10-15mm och det borde täcka mattan som går in. Om du skär bort den innan.
 
  • Gilla
Mörkaskog32 och 1 till
  • Laddar…
Jag ryckte/skar bort min nålfiltsmatta och "insänkingen" löste jag genom att såga/slipa/stämjärna bort kanterna. Spelar ingen roll att det inte blev snyggt då jag ändå skulle täcka hela steget och nosen med ny ek.
 
  • Gilla
bsoderbergh
  • Laddar…
Hur gjorde du övergången mellan golvparkett och trappan?
 
  • Gilla
Keki
  • Laddar…
20160704_153640.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder

två lister som limmades ihop
 
  • Gilla
MatthiasH och 1 till
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.