1 871 läst · 4 svar
2k läst
4 svar
Näringsrik mat med ångugn
På konsumentens sida
· 3 125 inlägg
En skonsammare tillagning och ett större näringsinnehåll är några av fördelarna med ångugn. Magnus Fasth som har haft ångugn i några år har hittat fördelar såväl som nackdelar med ångugnen.
Du kan läsa artikeln här: Näringsrik mat med ångugn
Du kan läsa artikeln här: Näringsrik mat med ångugn
Skrivet av: Gäst
Man ska nog skilja på ångugn och ugn med ångfunktion. Vi funderar på att köpa en ångugn från miele som klarar olika tillagningstider samtidigt, den ska tydligen pipa till när man ska öppna och mata in nästa livsmedel så att alla blir klara samtidigt. Alltså inte de nackdelar som beskriv här. Återstår att se hur det fungerar i praktiken.
En riktig ångugn kan dessutom skapa ånga under 100C pga separat ånggenerator till skillnad mot ugn med ångfunktion som måste hålla minst 100C för att det ska bli nån ånga.
Man ska nog skilja på ångugn och ugn med ångfunktion. Vi funderar på att köpa en ångugn från miele som klarar olika tillagningstider samtidigt, den ska tydligen pipa till när man ska öppna och mata in nästa livsmedel så att alla blir klara samtidigt. Alltså inte de nackdelar som beskriv här. Återstår att se hur det fungerar i praktiken.
En riktig ångugn kan dessutom skapa ånga under 100C pga separat ånggenerator till skillnad mot ugn med ångfunktion som måste hålla minst 100C för att det ska bli nån ånga.
Skrivet av: Gäst
Vi har en Siemens ångugn i vårt fritidshus. Den använder vi i stort sett alltid när vi är där, allt som ska kokas åker in i ångugnen. Olika tillagniningstider är inget problem, vi öppnar luckan och lägger in, ibland 3-4 ggr under hela tillagningstiden.
Många gånger börjar maträtterna på spisen eller grillen och får avsluta i ångugnen. T.ex. att enbart grilla en kalkonfilé till färdigt resultat kan ge en torr filé. Jag grillar halvfärdigt och kör färdigt i ångugnen, ett mycket saftigt resultat.
Vi har en Siemens ångugn i vårt fritidshus. Den använder vi i stort sett alltid när vi är där, allt som ska kokas åker in i ångugnen. Olika tillagniningstider är inget problem, vi öppnar luckan och lägger in, ibland 3-4 ggr under hela tillagningstiden.
Många gånger börjar maträtterna på spisen eller grillen och får avsluta i ångugnen. T.ex. att enbart grilla en kalkonfilé till färdigt resultat kan ge en torr filé. Jag grillar halvfärdigt och kör färdigt i ångugnen, ett mycket saftigt resultat.
Skrivet av: Gäst
Jag undrar om någon vet vilken typ av ångugn som fungerar bra vid brödbak. Ugnen måste dessutom kunna ta sig upp mot 300 grader.
Den ska alltså i övrigt funka som vilken ugn som helst, men kunna spruta in ånga på begäran samt bli glödhet.
Har sökt men inte hittat någon ugn för privathushåll som påstår sig kunna vara bra i detta avseende.
Måste erkänna att jag gör min fisk osv på annat sätt, jag är alltså enbart intresserad av ångan i samband med brödbak. Tips mottages tacksamt.
Jag undrar om någon vet vilken typ av ångugn som fungerar bra vid brödbak. Ugnen måste dessutom kunna ta sig upp mot 300 grader.
Den ska alltså i övrigt funka som vilken ugn som helst, men kunna spruta in ånga på begäran samt bli glödhet.
Har sökt men inte hittat någon ugn för privathushåll som påstår sig kunna vara bra i detta avseende.
Måste erkänna att jag gör min fisk osv på annat sätt, jag är alltså enbart intresserad av ångan i samband med brödbak. Tips mottages tacksamt.