E
Skrivet av: Peter

Skulle det inte gå att ta bort den gamla glasfiberisolering och spruta på skumisolering som är tät? Det finns några företag som gör sådant på tex. blocket. Det borde ju ge ett HELT tätt skal mot vinden utan att man behöver åtgärda den gamla söndriga plasten i väggarna. En idé bara....
 
E
Skrivet av: maxiq

Varför inte prova en luftsolfångare med kallrasskydd? En sådan bygger du själv på en eftermiddag av lite överblivet byggmaterial.
 
E
Skrivet av: Alex

Någon som prövat mögelstopp som man borrar in på toppen av taket mellan varje takstol?
 
E
Skrivet av: Anders

Glöm mögelstopper! De släpper bara in mer fuktig luft utifrån. På min vind är fukten direkt kopplat till utomhusklimatet (följt med hygrometer under några års tid). Villa från -50, ingen fuktspärr, bergvärme, bjälklag sprutat med lösull. Jag ökade frånluftsventilationen i bostaden, stängde till ventilationen på vinden och monterade endast kabeln från Trygghetsvakten (ser ingen direkt vits med att ventilera då fukthalten ändå är låg på vinden när det är torrt ute)
 
E
Skrivet av: Kalle

Jag håller koll på fuktnivån på vind och i krypgrund med trådlösa givare från Powertell Electronics. Systemet startar avfuktaren vid behov och alla mätpunkter finns tillgängliga via webben.Tryggt, smidigt och ekonomiskt.
 
E
Skrivet av: diana

Byggbranschen har stannat I vad gäller utveckling, byggts likadant sen 60 talet, långt innan dess hade man byggt med naturliga material I flera tusen år, så jämfört med trä och lera..kan man kalla mineralull o plast osv för beprövade material?
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.