OlofChrister skrev:
Enligt Tepro ska ju skivan vara tät - då behöver man ju inte tätskickta själva skivan, bara i skarvarna.
Tät o Tät - den är inte så tät att den är en godkänd konstruktion från 2007-07, nya branchregler! Men om man struntar i om bardummet är försäkringsbart så är den nog ok. De flesta försäkringsbolag brukar vilja att badrummet uppfyller branchregelkraven (BBV, tidigare PER) Se www.bkr.se
 
Åsa, att man inte bör ha en träskiva bakom mineriten är inte för fuktens skull, det är nog snarare för att man är orolig för rörelserna. Om den ena skivan rör sig och den andra inte gör det så finns det en viss risk för utbuktning. Denna är större om skivorna limmas ihop än om de är skruvade. Men jag tror att risken är ganska liten, det har ju fungerat med träskiva bakom gips i många år.
 
Jon när du skriver
Det finns inte ett skäl i världen att lägga Minerit VT på golv. Inte ett enda, under några omständigheter.
menar du då att det är onödigt och att det kostar onödigt med pengar?

du skrev ju tidigare att man limmat minerit på golv länge - så någon måste ju ha sett ett skäl till detta?

mitt skäl (dock okunnig) skulle vara att man får en fuktokänslig skiva innan golvmassan vilket inte borde vara fel.

sedan kanske det är onödig kostnad - men det är ju en variabel i beslutet.
 
i mitt fall så ligger det en ej fukttålig golvspån - och att då ha minerit ovanpå känns lite säkrare - men det kanske är helt irrelevant med fukttåligheten i spånskivan
 
Att folk har limmat skivor på golv beror nog på att det känns bra, inte för att det har behövts. Och naturligtvis om man ska plattsätta i utrymmen utan golvfall, då är det smidigt att limma skivor istället för att spackla plant. Men när man ändå är tvungen att spackla så är det bara dumt att göra båda. Antingen eller.

Det finns ingen anledning att ha en fuktokänslig skiva under spacklet, inte ens om man har vanlig golvspån under. Primningen är dock viktig, den ska skydda spånskivan medan spacklet brinner.
 
Fick hem ett reklamblad från k-rauta där dom hade masterboard 1200x2500x10 för 399:- godkända för våtrum stod det c/c 300
Hur är det att jobba med sådana skivor.skruvar man upp dom i reglarna eller ska man ha någon skiva bakom kan tillägga att det skall vara kakel på väggarna.
 
De är lite tunga och svårare att bearbeta. Men de funkar. Man skruvar dem direkt mot reglarna, som ska sitta på max c/c 400 mm.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.