Allvetare
· Västra götaland
· 9 421 inlägg
Det ska vara en ganska precis ratio mellan höjden på kupolen, och där rökröret börjar...
Jag har ritat upp det på en bild i någon av pizzaugnstrådarna...
Edit: https://www.byggahus.se/k/4379769/?m=image&u=129934
Jag har ritat upp det på en bild i någon av pizzaugnstrådarna...
Edit: https://www.byggahus.se/k/4379769/?m=image&u=129934
Allvetare
· Västra götaland
· 9 421 inlägg
I teorin kan man göra den var som helst, men det finns ju fördelar med att den är enkelt åtkomlig... Ska man göra nån annan typ av matlagning kan det vara bra att kunna stänga till så att värmen inte smiter ut så snabbt....
Anledningen till att kanalen är utanför själva kupolen är för att inte all värme ska sticka ut genom skorsten. Är ingen expert på just eldningsverkan och rökgaser etc, men klart man kan placera skorsten vart som helst sålänge det blir drag. Men ju högre skorsten desto större drag, för mycket drag i en pizzaugn så kan det bli svårt att få värmen kvar i ugnen då man får elda till 300-400 grader.J jesper_t skrev:
Alltså kan ett spjäll vara bra om du ansluter till en högre skorsten 2m+
Lycka till med din pizzaugn!