Hej,

Några av mina verktyg har plastiga korta sladdar, vilket är irriterande. Dom finare verktygen har oftast 4m långa mycket mjukare gummiaktiga sladdar. Tänkte jag skulle köpa på mig en hög med sådana sladdar och byta på billi-verktygen, någon som gjort detta och därmed kanske kollat upp var man hittar sånt billigt och bra?

Spontant tänker jag att det enklaste är att kolla upp reservdelsnummer på sladden till multimastern eller blå sticksågen och beställa en hög, men det blir troligen onödigt dyrt..
 
Har haft samma problem och hittade en bra lösning: Köpte bättre verktyg :)

Ibland finns det förlängningssladdar med bra gummisladdar, då kan man sno dessa. Annars kan du ju konvertera till Festool plug-it, inte så billigt men mycket bekvämt.
 
screamin-daemon skrev:
Har haft samma problem och hittade en bra lösning: Köpte bättre verktyg :)
För ett antal år sedan gjordes ett test av elverktyg, och där kom man fram till att sladdlängden var proportionerlig mot verktygets kvalité. Dvs, om tillverkaren vill att maskinen skall användas så har den också en lång sladd.
 
Kan du inte köpa en vanlig någorlunda bra jordad förlängningssladd, klippa bort honan och montera sladden på ditt verktyg?
 
De flesta elverktyg är ju dubbelisolerade och behöver inte ha jordat uttag, och utbudet av 2-ledad gummikabel är inte jättestort... Men Classe har en sådan kabel, om än bara 3 m, artnr 32-7808.
Vill man ha 3-ledad gummikabel är väl det billigaste att köpa en 5 eller 10 m skarvkabel i närmaste sunkaffär för några tior och snoppa bort hondelen.
 
Bättre verktyg är en kul lösning, men jag har faktiskt också en blå bosch borrhammare med sån där kort plastsladd, den borrhammaren byts icket ut! :) Sen finns det inte alltid bra alternativ; bästa Dremeln är ju en Dremel, ex.vis.

Festool-modd vill jag inte göra; sänksågen fanns inget bra alternativ till men i övrigt håller jag mig ifrån deras internationella prisupprätthållarhysteri så gott jag kan. Hur många andra märken skulle det uppstå spekulationer runt huruvida dom kanske går in och försöker förstöra gruppköpsmöjligheter eller att stoppa köp i andra länder (försök importera festool från usa.. lycka till)? Jekla typer..

Men tillbaks till topicen.. skarvsladdar på Clas Ohlson 30/50:- för 3/5m jordat 35/49:- ojordat är ju ett bra alternativ. Får klämma lite, vore skönt att hitta en sån där gummiaktig en som ger samma känsla som sladdarna på dom bra verktygen (jo jag vet, lite nördigt att snacka känsla på kabel, men är man verktygsfetischist måste det kännas rätt ju :) )
 
Kjøp en skikkelig gummiledning for utebruk hos et yggevarehus eller lignende. Da får du fort 30m, som du kan kappe opp. Kjøp deretter skikkelige kontakter du skrur på etterpå.
 
Men 3-ledningars gummikabel a´la trädgårdsslang och eftermonterade kontakter blir ju så klumpigt.
Melodin är väl att få tag i en slimmad och smidig gummikabel med gjuten kontakt, då börjar det likna "proffs original".
 
ELFA
Dom brukar kallas sladdställ.
 
Hittade inga sladdställ på elfa med gummikabel... därmed inte sagt att dom inte har det

I princip kan man ju köra alla maskiner ojordade med en jordfelsbrytare. Den löser ju vid ett fel så fort inte samma ström flyter genom fas resp nolla.
 
Visst finns det på Elfa: 43-323-00 5 meter med gjuten stickpropp och 2 *1,5 mm2
 
Visst, ja det gjorde det ju, men priset är ju ungefär det dubbla jämfört med Classe.
 
RDOE 2x1,5 finns på expressel.se
Även det blir lite klumpigt. Det bästa vore RDOE 2x1. Det fanns på Classe tidigare utav fabrikatet Pirelli. Produkten verkar ha utgått.
 
Mikael_L
Mitt tips är att skynda att kolla på jula om dom har gamla modellen kvar av denna lampa:
http://www.jula.se/e-Sales/esa/default.jsp?mainpage=ItemDetails.jsp&@where.ItemID@EQ=424580
424580_c.jpg

Den gamla modellen har ståltrådskorg, men framförallt 5 meter 2x1.0 kvmm REVE (H07RN-F) gummikabel.
Knipsa bort lampan så har du en utomordentlig gummikabel till din fina maskin för 69:-

I uppsala hade dom ett tiotal kvar av gamla lampan som låg bredvid de nya lamporna med tråkig plastsladd.
Annars kan man ju gå igenom alla möjliga affärer och kolla om dom har några billiga produkter med schysst kabel på.
 
Men om man vill ha en längre sladd till sina grejor och har tänkt att behålla dem så tycker inte jag att det spelar någon roll om det är gjuten kontakt eller eftermonterad. Kabel i "lösvikt och "hanar"...
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.