Måste bara säga att du har ett kanonsnyggt hus...och brygga!
 
Bryggan blev ju kanon! Verkligen snyggt jobb rakt igenom. Även tomt och hus har ju blivigt topp.

Jag kom på den här tråden igen nu av en slump när jag letade bryggritningar i gamla mail. Har fortfarande inte byggt till min brygga. Hade en kille över idag som ska bygga till grannens brygga och han bygger med järnvägsräls som han pålar ned och sen bygger en ståkonstruktion med galvaniserade balkar som han sen svetsar ihop som ska bli en stadig ram och grunda att sen bygga bryggan/bryggdäcket runt. Måste vara liknande konstruktion som du byggt din brygga fast med stål som grund.

Ska be att få en offert bara på pålningen och stålramen och sen se om jag själv kan dåcka det. Blir ju inspirerad av hur snyggt du fått till det HusByggarTomten.

Du en fråga: Ser ut som du lagt däcket väldigt tätt, dvs mycket lite glipa mellan brädorna. Som jag ser det blir det då mycket snyggare och ger mer av en golvkänsla istället för en trallkänsla. Min fråga dock vad händer med vattnet, rinner det av, vad händer om träet sväller? Kan man få problem?

Häls
Yossy
 
Tack för det! Och jag tycker också det blev det bra. :)

Mitt problem jag har med min brygga är att den sjunker något i bakkant. Inte så mycket att göra åt, om jag inte ska påla hela vägen ner till berg men då pratar vi nog 200 tusen bara för pålningen. Vad jag kommer få göra om nåt år är att skruva av trallen/planken och lägga på nya reglar mot dom gamla och på så vis justera höjderna. Den dagen den sorgen...

Att köra med stålkonstruktion tror jag inte alls är dumt, hade jag nog också valt om jag hade tänkt på det eller fått som förslag. Den kan ju verkligen göras tvärstum!

Jag har lagt planken/trallen tätt, då dom var "nytryckta" och blöta när jag gjorde det, nu har det torkat och det är lite glipa mellan, lagom. Har inga problem med att det samlas vatten eller så. Jag tror egentligen bara det är vanskligt om man gör det sent på hösten med nytryckt virke och det kan ta åt sig ännu mer och på så vis svälla lite, men som regel, njae. Det sväller inte såå mycket, snarare torkar mer och mer med tiden som sagt.
 
Redigerat:
Hej, vilken typ av tryckt virke använder ni till era bryggor?

De stolpar som går ned i vattnet måste väl minst vara NTR-A? Men hur gör ni med bärlinor och "trallen" ovanpå, rekommenderas NTR-A där också eller räcker det med NTR-A/B?

Är det någon somanvänder NTR-M i stockholmsområdet. Själv ska jag bygga en brygga i mälaren.
 
Hej!

Vi använde A impregnerat virke. Kostnaden blev inte så mycket större. Vi körde med rätt grovt virke även i däcket och det känns bra. Det enda jag lite ångrar är att vi inte la brädorna i däcket tätare. De har nu torkat och gliporna är större än jag vill...

Bryggbyggaren tyckte det räckte med AB impregnering men av andra byggare har jag fått med A impregnerat i offerten och eftersom extra kostnaden var så relativt liten i förhållande till hela byggkostnaden så körde jag på det.

NTR -M är för Västkusten vad jag förstår. För att att hålla några skadedjur borta där som bara finns där och inte här.

Så här blev det HusByggar tomten. Och som du ser så påminner mitt hus endel om ditt. Nu är det snart dags för nästa delprojekt. Sjöboden :)
 
  • Brygga 1.jpg
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
  • Brygga 2.jpg
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
  • Brygga 3.jpg
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
  • Gilla
Marlen Eskilsson
  • Laddar…
Jag fick hem ett reklamblad för några månader sen från moderna bryggor. Dom bygger stenkistor i plast. Jag har ingen aning om kvalitet eller pris men det verkade ganska så smart tänkt. På stenkistan bygger man sedan som vanligt ett trädäck.
 
Hemmakatten
Jättesnygg brygganläggning yossy! Inspirerande bilder. :) Vi har liknande planer. Har just nu enbart en 15 m lång brygga som i framtiden skall byggas ut med bryggdäck och ihop med vår sjöbod.
 
Hej Yossy, tack för ditt svar.

yossy skrev:
Vi körde med rätt grovt virke även i däcket och det känns bra. Det enda jag lite ångrar är att vi inte la brädorna i däcket tätare. De har nu torkat och gliporna är större än jag vill...
Det vore intressant att veta vilken dimension du valde för trädäcket samt hur tätt du la dem och vad du nu i efterhand tror skulle varit ett bättre mellanrum.
 
HusByggarTomten: Vilken dimension använde du till trall? Jag funderar på 145x45 alt 170x45. Hur fäste du dina reglar?

Yossy: Dina pollare vart har du köpt dom?

Mvh
Lancer
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.