8 919 läst · 26 svar
9k läst
26 svar
Hur enkelt är det att ta bort enstaka klinkerplattor utan att skada tätskikt?
Här kommer en bild också. Lägsta punkten är alltså i dag området dom är markerat med blått. Där blir det en pöl. Min tanke var att jag borde kunna plocka upp plattorna markerade med röda prickar samt själva ramen till brunnen. Sedan säker jag ramen och lägger dit mindre 50x50-plattor istället för de rödmarkerade plattorna. Det borde kunna öka fallet lokalt runt brunnen. Det borde också bli acceptabelt rent estetiskt, samt inga fogsprång.
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Intressant, var kan man läsa detta? Har ett duschrum på platta från 67. Om man inte behöver tätskikt, och kaklet sitter, skulle microscement uppfräschning funka.T tank77 skrev:
BirgitS
Medlem
· Stockholms län
· 40 917 inlägg
BirgitS
Medlem
- Stockholms län
- 40 917 inlägg
BirgitS
Medlem
· Stockholms län
· 40 917 inlägg
BirgitS
Medlem
- Stockholms län
- 40 917 inlägg
Ja, läs hela den sidan noga men läs igenom alla andra sidor också så att du inte missar något annat viktigt.FredrikG67 skrev:
Det där är ju lite oklart, det gäller alltså badrum under mark och inte på bottenvåningen i ett hus som är helt ovanpå marken. Fukt går igenom betongväggar så det är olämpligt med fuktkänsliga material på andra sidan badrumsväggarna, dvs. inga gipsskivor, inga tapeter etc. där.FredrikG67 skrev:
Ja, det är ett område med w0 likadana hus, så jag skalll se om någon som har renoverat vet hur konstruktionen under är. Men vad jag förstår så var våtutrymmen på 60 talet utan tätskikt och underliggande material inte fuktkänslogt. Man duschade w ggr i veckan och det hann torka emellan. Om kaklet sitter fast borde risken att få fuktskador efter microcement lager vara minimal, eller?BirgitS skrev:Ja, läs hela den sidan noga men läs igenom alla andra sidor också så att du inte missar något annat viktigt.
Det där är ju lite oklart, det gäller alltså badrum under mark och inte på bottenvåningen i ett hus som är helt ovanpå marken. Fukt går igenom betongväggar så det är olämpligt med fuktkänsliga material på andra sidan badrumsväggarna, dvs. inga gipsskivor, inga tapeter etc. där.
BirgitS
Medlem
· Stockholms län
· 40 917 inlägg
BirgitS
Medlem
- Stockholms län
- 40 917 inlägg
Om vi nu pratar om våningsplan ovan mark så var det tydligen flera årtionden innan 60-talet som man började med att ha ett enkelt tätskikt ovanpå bjälklagret/plattan t.ex. stryka ut bitumen/asfalt.FredrikG67 skrev:Ja, det är ett område med w0 likadana hus, så jag skalll se om någon som har renoverat vet hur konstruktionen under är. Men vad jag förstår så var våtutrymmen på 60 talet utan tätskikt och underliggande material inte fuktkänslogt. Man duschade w ggr i veckan och det hann torka emellan. Om kaklet sitter fast borde risken att få fuktskador efter microcement lager vara minimal, eller?
På 60-talet duschade man inte, man badade en gång i veckan och efter badet sköljde man av sig försiktigt med handduschen sittande på huk så att det skulle komma minimalt med vatten utanför badkaret. Duscha ofta kom sen på 70-talet och då med duschkabiner utifrån vad jag har hört.
Kakel är inte tätt och fogarna mellan plattorna ändå mindre så jag vet inte varför det skulle vara viktigt att kaklet sitter fast.
Det finns andra trådar där folk "snyggar" upp badrum med mikrocement så det bör gå att söka på det.
Under marknivå, suterränghus. Dusch i anslutning till bastu. Om inte kaklet sitter tror jag inte det är bra att lägga microcement över.
Gjorde du något åt ditt bekymmer @Olf Oggler ?
Det är inte åtgärdat. Jag har fortfarande ett litet fågelbad där som jag får lova att raka/torka efter varje dusch.
Liknande trådar
-
Behöver en ”trädgårdskran” - är det så här enkelt?
Vatten & Avlopp -
Väggmålningar – enkelt och effektfullt - gör det själv
Artikelkommentarer -
Är det enkelt att byta köksblandare?
Vatten & Avlopp -
Kan jag få trefas - går det att se enkelt?
El -
Hur enkelt är det att bygga ihop en "byggsats?
Attefallshus, friggebod, garage & andra småhus