Hej!
Vi ska också bygga i Lövbrunna! Lövbrunnagränd 19 kommer att bli vår adress. Vår tomt har vi köpt av en privatperson och vi håller på att förhandla med flera husleverantörer just nu. Götenehus, Trivselhus och Sjödalshus för att vara exakt. :O) Vi har ritat vårt eget hus.
Roligt med fler som ska bygga!!! Perfekt om man kan utbyta tips och ideer!
Annika & Andreas
 
Hej, är det någon som håller på med upphandlingen av sitt hus och skall bestämma inrednig mm ?
Vi har stött på ett problem med vår husleverantör. Det visar sig att leverantörens standard på isolering i golv, tak och väggar skiljer sig ganska mycket ifrån rekommendationerna ifrån energimyndigheterna, isoleringsföretagen och en del byggare jag varit i kontakt med. Här är det ju viktigt att vi som husköpare får våra hus isolerade till praxis. Det är alltså 300mm i väggar, 500mm i tak, 250mm under grunden, samt isolerade innerväggar. Inget av detta uppfylls av vår husleverantör.

Någon annan som har samma erfarenhet ?

J
 
Nja, håller inte med om att praxis ligger på de nivåer du skriver, men sen är det ju bra att isolera. De flesta ligger ändå på 240 mm i vägg, 450 i tak och 250 i plattan. Energimyndiheten rekommenderar vissa U-värden på kostruktionen. 450 i tak är "tillräckligt" och enligt Myresjöhus skall man inte ha mer eftersom det kan bli problem med fukt. De påstår sig ha utprovat detta tillsammans med SP. Väggarna är sedan inte lika viktiga utan det mesta går ut via tak och fönster. Isolera extra under plattan (gärna 300) och mycket i tak (minst 450) så får du rätt bra driftsekonomi ändå. Isolering i innervägg spelar ingen roll för driftsekonomin.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.