129 926 läst · 1 400 svar
130k läst
1,4k svar
Gottetråden!
Jag är så stolt, jag är så stolt..
Jag har gjort min allra första egna SMÖRGÅSTÅRTA igår/idag
Vi brukar ha buffefat på uppesittarkvällen, men i år är vi inte lika många.. så en smörgåstårta kändes mer rätt MEN jag ville inte köpa de här vanliga som det "alltid blir".. typ räkor, räkor o lax.. osv.. jag är lite kinkig haha
Jag hade en bild i huvudet på att jag ville minsann ha kyckling, bacon och ägg.. och få ihop nått av dessa och kladd...
Nu har jag fått ihop det (kommer aldrig lyckas göra en likadan, för då det inte fanns recept.. så smakade jag mig fram..)
och jag är så himla nöjd (stolt!).. även om den är långt ifrån perfekt!
Ska strö lite rostad lök uppepå.. och sätta upp ett par små frukter .. vid serveringen.. men den funkar alldeles utmärkt just nu också!
Litet filmklipp också..
Jag har gjort min allra första egna SMÖRGÅSTÅRTA igår/idag

Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder

Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder

Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder

Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Vi brukar ha buffefat på uppesittarkvällen, men i år är vi inte lika många.. så en smörgåstårta kändes mer rätt MEN jag ville inte köpa de här vanliga som det "alltid blir".. typ räkor, räkor o lax.. osv.. jag är lite kinkig haha
Jag hade en bild i huvudet på att jag ville minsann ha kyckling, bacon och ägg.. och få ihop nått av dessa och kladd...
Nu har jag fått ihop det (kommer aldrig lyckas göra en likadan, för då det inte fanns recept.. så smakade jag mig fram..)

Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Ska strö lite rostad lök uppepå.. och sätta upp ett par små frukter .. vid serveringen.. men den funkar alldeles utmärkt just nu också!
Litet filmklipp också..
Ser så gott utSnigla skrev:
Jag är så stolt, jag är så stolt..
Jag har gjort min allra första egna SMÖRGÅSTÅRTA igår/idag
[bild]
[bild]
[bild]
[bild]
Vi brukar ha buffefat på uppesittarkvällen, men i år är vi inte lika många.. så en smörgåstårta kändes mer rätt MEN jag ville inte köpa de här vanliga som det "alltid blir".. typ räkor, räkor o lax.. osv.. jag är lite kinkig haha
Jag hade en bild i huvudet på att jag ville minsann ha kyckling, bacon och ägg.. och få ihop nått av dessa och kladd...
Nu har jag fått ihop det (kommer aldrig lyckas göra en likadan, för då det inte fanns recept.. så smakade jag mig fram..)och jag är så himla nöjd (stolt!).. även om den är långt ifrån perfekt!
[bild]
Ska strö lite rostad lök uppepå.. och sätta upp ett par små frukter .. vid serveringen.. men den funkar alldeles utmärkt just nu också!
Litet filmklipp också..
[video]
Ser galet god ut!Snigla skrev:
Jag är så stolt, jag är så stolt..
Jag har gjort min allra första egna SMÖRGÅSTÅRTA igår/idag
[bild]
[bild]
[bild]
[bild]
Vi brukar ha buffefat på uppesittarkvällen, men i år är vi inte lika många.. så en smörgåstårta kändes mer rätt MEN jag ville inte köpa de här vanliga som det "alltid blir".. typ räkor, räkor o lax.. osv.. jag är lite kinkig haha
Jag hade en bild i huvudet på att jag ville minsann ha kyckling, bacon och ägg.. och få ihop nått av dessa och kladd...
Nu har jag fått ihop det (kommer aldrig lyckas göra en likadan, för då det inte fanns recept.. så smakade jag mig fram..)och jag är så himla nöjd (stolt!).. även om den är långt ifrån perfekt!
[bild]
Ska strö lite rostad lök uppepå.. och sätta upp ett par små frukter .. vid serveringen.. men den funkar alldeles utmärkt just nu också!
Litet filmklipp också..
[video]
Och fin blev den också.
Svärmor är nere i Skåne och nu var det dags för en inflyttad skåning (ursprunglig upplänning) att testa Palt..
Det var intressant.. kompakt ”potatisbulle”.. lite annorlunda än jag trott i konsistens.. (men hade jag tänkt efter så hade det gett sig själv.. det är ju inte ofta nått man kokar.. blir frasigt..).
Man kan tydligen käka det på lite olika vis .. vissa har kött i, andra bredvid.. vissa har lingonsylt till., andra inte.. smör ska man tydligen ha och mjölk ska drickas till ..
Här serverades stekt kött bredvid, ingen lingonsylt, lite sky och en klick smör!
Det var helt okej, men lite kompakt/tungt och det var lite för snällt i smak.. kanske lingon (syrlighet) hade framhävt lite mer smak ..eller (och?) rökt kött?
Förstår ordet ”paltkoma” bättre nu iaf..

Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Det var intressant.. kompakt ”potatisbulle”.. lite annorlunda än jag trott i konsistens.. (men hade jag tänkt efter så hade det gett sig själv.. det är ju inte ofta nått man kokar.. blir frasigt..).
Man kan tydligen käka det på lite olika vis .. vissa har kött i, andra bredvid.. vissa har lingonsylt till., andra inte.. smör ska man tydligen ha och mjölk ska drickas till ..
Här serverades stekt kött bredvid, ingen lingonsylt, lite sky och en klick smör!
Det var helt okej, men lite kompakt/tungt och det var lite för snällt i smak.. kanske lingon (syrlighet) hade framhävt lite mer smak ..eller (och?) rökt kött?
Förstår ordet ”paltkoma” bättre nu iaf..