V Vector skrev:
...för att det blir färre å färre som ena dan vill stå och rensa avlopp för att nästa dag krypa under en sommarstuga för att dra avlopp. Skönare att sitta på kontor med 21° grader dygnet runt å kaffemaskin runt hörnet.
Det är nog sant, syrran lobbade under hela min uppväxt att jag skulle bli just rörmokare men det blev kontor med kaffemaskin istället...
 
C Calore skrev:
Efter att man gått den 3 åriga VVS utbildningen så kan man absolut ingenting. Det tar 10-15 år minst efter det, innan man kan kalla sig nått så när fullärd.

Ofta i större städer så hamnar man på byggen som varar 3 år och man får då tex hänga rörstråk, när man sedan varit på 3 byggen så har 9 år passerat och man kan egentligen inte mer än att hänga upp rör.
Så kan det säkert vara, har absolut ingen koll på detta. Men det är väl generellt så för de flesta yrken. Inte mycket av det man lär sig i skolbänken är något man faktiskt sedan använder i sin yrkesroll. Delvis därför jag ringer runt till enmansföretag då min känsla är att dessa personer kan mer än de på större företag som är mer specialiserade på vissa moment.
 
För den som mot förmodan skulle vara intresserad så lyckades jag få hit en rörmokare som fixade det läckande elementet. Tyvärr började säkerhetsventilen till expansionskärlet då läcka istället men det löstes genom ett snabbt byte.
 
  • Gilla
Skip6711 och 2 till
  • Laddar…
Problemet är att de flesta, framförallt elektriker och rörläggare inte vill jobba direkt mot privatpersoner...

Har du inte fått tag i elektriker ännu så prova Elexpressen i Lund... en väletablerad och ganska stor firma.

I annat fall där du är hemmahörande om det är något annat du behöver hjälp med så kan jag verkligen rekommendera Glada Snickaren i Löberöd och han har ju i sin tur connections inom de flesta UE...
 
Maner Maner skrev:
Mellanskåne, typ gränsen mellan Hörby och Eslöv.
Om du vill kan jag tipsa om en rörmokare och en elektriker, båda bor strax utanför Eslöv.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.