För att lösa evt rör som kan springa läck på vintern då många drar ner på värmen om det är kalla vintrar vilket osakar vattenskador så kan en sådan där mojäng som man sätter på inkommande vatten vara bra att ha. Den undersöker åtgången av vatten och större uttag eller längre perioder av små uttag dvs läckage känner den av och stoppar.

Jag förespråkar JFB på det mesta faktiskt. Eller iaf 2-3st så att man delar upp laster och evt läckströmmar som annars skulle lösa en JFB.
 
Vi har inte mindre än 4 jordfelsbrytare i vår central. Kanske inte helt nödvändigt, men ordentligt uppdelat i alla fall! :)
 
Här är det också uppdelat på 4. En för värmepump (med larm vid bortfall), en för alla uteuttag och garage-el, en för krypgrundsavfuktare och liknande och en för resten av huset.

Sedan ska man ju inte lita på jordfelsbrytaren enbart, så kolla över jordkontinuiteten till värmeanläggningen. Jordförbindelsn ska vara bra så inte alla element är spänningssatta...
 
4 st jordfelsbrytare hemma hos mig med, en 300 mA till Värmepumpen, en till kyl+frys, en till uttag utomhus, och en till allt annat.
 
Produkter som diskuteras i tråden
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.