2 158 239 läst · 32 467 svar
2158k läst
32,5k svar
Coronavirus
- Status
- Inte öppen för fler kommentarer.
Det är bra, om folk köper lite extra räcker det kanske till alla om det blir riktig kris. Men skit i pappret , det är inte bra för miljönMikael_L skrev:Jag har bunkrat jättelitet.
Köpte extra; 2 kg ris, 2 kg pasta, 2 kg mjöl, glömde köpa torrjäst.
Och det gjorde jag för en vecka sedan.
Sen finns det som vanligt en hel del i frys och skafferi.
Så länge el och vatten levereras till huset så kommer det fungera minst 2 veckor, kanske lite enformigt och något lägre kaloriintag, men ingen svält.
Att bunkra är så lagom kul när någon storm drar in och det blir strömavbrott och alla elmontörer ligger sjuka i Corona. Då blir det att köpa sprit kök
Mjöl, jäs och vin. För i värden man klarade sig genom att doppa bröd i vin och äta. Ta en tur på systembolaget oxå.Mikael_L skrev:Jag har bunkrat jättelitet.
Köpte extra; 2 kg ris, 2 kg pasta, 2 kg mjöl, glömde köpa torrjäst.
Och det gjorde jag för en vecka sedan.
Sen finns det som vanligt en hel del i frys och skafferi.
Så länge el och vatten levereras till huset så kommer det fungera minst 2 veckor, kanske lite enformigt och något lägre kaloriintag, men ingen svält.
Bor man på landet så vet man att man kan bli fast ibland. Har varit instängd av översvämning två dygn. Har varit insnöad två dygn. Elavbrott tre dygn. Allt i nuvarande fastighet...P Putte 9497 skrev:
Jag har kört på receptet att köpa runt 1/3 mer än jag normalt köper ända sedan detta började, klarar mig säkert en månad på de som finns hemma om man står ut med att äta lite annorlunda kombinationer.
Pasta, mjöl, ris är väl det som har varit slut i butikerna här i trakterna, ganska utplockat i konservhyllan med.
Jag hoppas nog det får folk att fundera lite på varifrån vår mat och grejer kommer, är det bra att köpa mat från Tyskland bara för det är någon krona billigare, det gör ju att vi tappar den inhemska produktionen, det är ju lite som med sjukhusmaterialet nu, det är ju inte brist för att våra inhemska fabriker står still utan just för att väldigt lite tillverkas på hemmaplan.
Tycker det är lite märkligt varför Sverige gör tvärtemot så många andra länder, vad är det vi vet så himla mycket bättre?
Har bunkrat en jäkla massa byggmaterial med, ifall men får vara hemma av någon anledning
Pasta, mjöl, ris är väl det som har varit slut i butikerna här i trakterna, ganska utplockat i konservhyllan med.
Jag hoppas nog det får folk att fundera lite på varifrån vår mat och grejer kommer, är det bra att köpa mat från Tyskland bara för det är någon krona billigare, det gör ju att vi tappar den inhemska produktionen, det är ju lite som med sjukhusmaterialet nu, det är ju inte brist för att våra inhemska fabriker står still utan just för att väldigt lite tillverkas på hemmaplan.
Tycker det är lite märkligt varför Sverige gör tvärtemot så många andra länder, vad är det vi vet så himla mycket bättre?
Har bunkrat en jäkla massa byggmaterial med, ifall men får vara hemma av någon anledning
Claes Sörmland
Medlem
· Sörmland och stan
· 25 149 inlägg
Claes Sörmland
Medlem
- Sörmland och stan
- 25 149 inlägg
Det är mycket osannolikt eftersom vi inte har något som tyder på smittspridning i Sverige före importfallen. Men det är klart, har du hängt med folk som nyligen varit i Wuhan eller norra Italien så kanske.M Markarbetaren skrev:
Man måste begränsa så att vi inte får en samhällskollaps där bla personer som behöver vård inte får det. Man borde vilja platta ut det så vi inte har ett scenario med dubbla insjuknade varje dag. Jag tror inte på att eliminera men man bör sannerligen vilja platta ut kurvanuseless skrev: