E
Skrivet av: Andreas

Takutsprånget får max vara 500mm men räknas detta in vid avståndet till tomtgränsen eller räknar man från yttervägg?
 
E
Skrivet av: helrob

Takutsprång brukar inte räknas vid avstånd till tomtgränsen (ibland är det 450 som är max så det kan nog variera).
 
E
Skrivet av: Petri

Bra fråga Mari
 
E
Skrivet av: Ylva

Fråga: Har ett uthus och en gäststuga på vardera 15 kvm med bygglov på tomten. Får vi ha en friggebod också? Tomten är ca 800 kvm gränsar till en god granne och allmänning.
 
E
Skrivet av: vnd

för att eva är en surkärring?
 
E
Skrivet av: lena

påhopp
 
E
Skrivet av: Magnus

Eva är bara avundsjuk, hon vill också ha Pool/Pooldäck samt en friggebod, men istället för att bygga själv så kan hon och sin partner sitta på sin egen lilla altan och gnälla.
"Tänk vad roligt de har.... så roligt kunde jag också ha om vi bara kunde få tummen ur och satsa en krona på en pool....." tänker Eva , samtidigt som hon skriver ett mail till stadsbyggnadskontoret med en anmälan.

Sluta upp med anmälningar, ska man gnälla, gå över till grannen det berör och klaga direkt istället, det blir bara surt efteråt, ni är ju fortfarande grannar....
 
E
Skrivet av: Gaspode

Vilka är de särskilda brandskyddsregler som gäller om boden står närmare än 4 meter från bostadshuset?
 
E
Skrivet av: arny

Som jag förstått det har man tagit bort kravet på skydd mot brandspridning mellan byggnader för komplementbyggnader under 15 m2. Från BBR 5:6 Skydd mot brandspridning mellan byggnader: "Föreskrifterna i avsnitt 5:61 gäller inte för komplementbyggnader som har en
byggnadsarea på högst 15 m2. (BFS 2011:26)". Finns det någon som är insatt i detta som kan svara på om jag uppfattat detta rätt? Finns det andra regler som gäller friggebodar?
 
E
Skrivet av: Janne

Haha, Eva är den klassiska gårannen man inte vill ha....:)
 
E
Skrivet av: Helén

Varför klagar ni på Eva, oavsett vad hon tycker och tänker så säger lagen minst 4,5 m från tomtgräns och är det prickade områden så kan det krävas både 6 och 8 m från tomtgräns, rätt ska vara rätt och gör du som god granne rätt enligt lagtexter så borde mindre granndispyter uppstå.
 
E
Skrivet av: Helén

Pacman 42- det finns inget som hindrar att man bygger med OSB, blir mycket stabilt och du behöver naturligtvis inte sätta upp vindpapp, själva har vi byggt en frigga med OSB både inne och ute + gips inne (för brandsyndpunkt) rejält isolerat överallt vilket gör att den håller svalkan bra när man vill det och värmen när man vill det, kan lova att det är en enorm skillnad gentemot fritidshuset och dess klena byggnation och isolering (som inte vi byggt).
 
E
Skrivet av: Cheri

Vi skall bygga en 15 m2 friggebod i vårt tomt som gäst stuga, har ni något tips? är tillåten koppla till avloppet som vi har för huset till friggebod wc?, vi har kommunal VA
.
 
E
Skrivet av: Eric

Kolla denna sida, listar olika attefallshus som är modellen större än friggeboden: www.attefallshus.se
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.