Inte lika avancerat som de flesta här men vi hade preppat med färdiggjorda pizzor förra gången vi gjorde, bara att starta ugnen och tina.
Färdiggjorda frysta pizzor på köksbänk redo för ugnen, med ingredienser synliga.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder

Färdiggjord pizza på bakplåtspapper i öppen ugn, tända ugnslampor, klockan visar 17:15.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
  • Gilla
FredrikR och 3 till
  • Laddar…
Ett tips är att köra dom så högt upp du kan i ugnen. Vänd en plåt upp och ner högst upp och sedan stenen/stålet på den. Sedan max-värme och grill.
 
  • Gilla
FredrikR och 1 till
  • Laddar…
Nu har vi provkört budgetugnen från Netonnet, såg förresten att de höjt priset från 990:- till 1490:-.
Pizzorna blev så fula så jag skippar bild :cool:
Jag gjorde degen igår och placerade bollarna på en tallrik i kylen och idag hade allt jäst ihop till en jättebulle, men det gick ju att dela på.
Tyckte det var svårt att få degen tunn då den drar ihop sig snabbt.
Pizzorna blev lite degiga så tunnare deg behöver jag öva på och även elda ugnen lite längre tid så stenen blir varmare.
Lägger ut en bild när jag fått till den perfekta pizzan i framtiden ;)
 
  • Gilla
Karlia och 2 till
  • Laddar…
Är degen för kall drar den ihop sig. Så ta ut den ur kylen ett par timmar innan. Glöm inte ta ut den avrunna mozzerellan också. Lägger man på kall mozerella så hinner den inte smälta ut innan resten av pizzan är klar.
 
  • Gilla
Karlia och 2 till
  • Laddar…
God men inte så snygg kanske :D
Hemlagad pizza med salami på vit tallrik bredvid en gaffel och coleslaw i plastburk på glasbord.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
  • Gilla
Dan_Johansson och 3 till
  • Laddar…
nino nino skrev:
God men inte så snygg kanske :D
[bild]
I magen är det godhet som räknas!
 
  • Gilla
FredrikR och 1 till
  • Laddar…
L lassebrun skrev:
Är degen för kall drar den ihop sig. Så ta ut den ur kylen ett par timmar innan. Glöm inte ta ut den avrunna mozzerellan också. Lägger man på kall mozerella så hinner den inte smälta ut innan resten av pizzan är klar.
Jaha är det därför den är som gummi :)
 
Gör ni oxo morsdags pizzadeg nu? :oops::whistle:



Kan vara så att det är köpt Nutella också, samt deg på 800g mjöl. :love:
 
  • Gilla
fremax och 4 till
  • Laddar…
Ser lovande ut! :love:
Två överfyllda degbehållare i en kyl med andra matvaror.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
  • Gilla
Karlia och 4 till
  • Laddar…
Skönt att se att flera har fulla kylar :)
 
  • Gilla
  • Älska
Dortmunder DAB och 1 till
  • Laddar…
nino nino skrev:
Skönt att se att flera har fulla kylar :)
Typ 10l juice, då det går 3 olika sorter.
Säkert 6l yoghurt då halva familjen vill ha naturell och andra halvan vanilj.
Osv...:oops:

Inte konstigt att jag "behöver" en ölkyl i förrådet... ;)
 
  • Gilla
Dortmunder DAB och 1 till
  • Laddar…
Har en partycooler i köket och en ölkyl på verandan, sen har jag 2 jäskylar och 4 boxar med älgkött
Men jag ska varken vara hungrig eller törstig när krisen kommer :crysmile:
 
  • Gilla
  • Haha
fremax och 1 till
  • Laddar…
Hemlagade pizzor med olika toppings på grillgaller och skärbräda i solljus.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
  • Gilla
Tokslut och 6 till
  • Laddar…
fgo fgo skrev:
Tänkte vi kunde samla tips, råd, recept.
Först så måste man lära sig att göra en bra deg baserad på, Poolish. Bara sätta fördegen 6-12 timmar innan.
Person som äter hembakad pizza på balkong med soligt väder.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
Morsdag är det, så mamman i huset fick bestämma topping.
Prosciutto, ruccola, pinjenötter och balsamico.
Hemlagad pizza med prosciutto och något bränd kant på träskärbräda.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Pizza med prosciutto och ruccola i en utomhuspizzaugn på moderdagen.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Hemgjord pizza med prosciutto och ost på en träskärbräda, lite bränd kant.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


Sen hade jag halvlovat Nutellapizza till efterrätt.
Bränd Nutellapizza utan topping på en skärbräda bredvid en pizzaskärare.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder

Blev sådär.. :rolleyes:
Tog eld utan topping :geek:

Jaja bara och träna på, vändspaden, termometern och storspaden funkade bra allesammans. :cool:
 
  • Gilla
fremax och 3 till
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.