Hej

Ritar ett garage i sketchup, är det någon som kan tipsa om ett bra, enkelt och gratis plugin till sketchup där jag kan rita in lampor / lysrör för att se hur många och var jag ska placera lamporna / lysrören?

tackar för all hjälp
Anders
 
Mikael_L
Jag söker mallar i A3 och A4 med färdiga block för ritningstitel och sånt, typ denna (men gärna ännu snyggare ;)).
title_block.gif

Någon som vet bra ställen att hitta dylika?
 
Det verkar som om Sketchup har tagit bort den normala importmöjligheten i senaste versionen.
Är det någon som vet hur man får in en dwg ritning till sketchup nuförtiden?
 
FemTummar skrev:
Norpar den här tråden lite eftersom jag har en relaterad fråga: Jag har med Push/pull angett höjden på mitt objekt till x mm. Hur gör jag för att senare ange att höjden på mitt objekt inte längre skall vara x mm utan 591 mm?

Har sökt högt och lågt och bara funnit ut hur man anger FÖRÄNDRINGEN i mm, inte det absoluta måttet som jag önskar att modellen skall få. Jag vägrar att tro att arbetsmetoden i Sketchup går ut på att först mäta nuvarande höjd, därefter i huvudet beräkna önskad höjd minus nuvarande för att sedan skriva in differensen...
Hej,

Jag har börjat testa detta program lite för att sedan kanske rita ett eget hus. Precis som citatet så undrar jag det samma. Går det verkligen inte skriva in vilket absolut mått man vill ha på detaljen i efterhand?

Saknar även information om biten man precis ritat. I andra ritprogram får man ju upp en lista med kordinaterna, aktuella mått och vinklar mm. Går det inte aktivera någon form av kordinatsystem i SU och ev. ett rutnät? går det i pro-versionen kanske?

En sak till som är mycket störande är att jag inte hittar någon funktion för att göra radier på linjer utan att rita linje, lägga på en radie och sedan rita linje igen. Finns det någon funktion som gör att man först kan rita linjer och sedan bestämma radie på hörnen? Detta skulle vara det absolut bästa när man skall rita rördragningar mm. eftersom man då skulle kunna rita alla CC-mått, bestämma radie på hörnen, rita en rördiameter i änden och sedan använda "follow me" för att få det till ett rör med rätt bockningsradier och diameter.

Om dessa mer cad-liknande funktioner inte finns, finns det då något annat program ni kan rekommendera?

Mvh/
SM
 
Enkel fråga som lär få få svar...
Har någon kört SketchUp på en iPad? Hur funkar det isåfall?

/Kent
 
Tänkte tillföra mina 2 cent angående att ange måttet på detaljen i efterhand även om jag misstänker att personen antingen givit upp, bytt program eller löst det. Om du för enkelthetens skull ritar en bräda 2200x45x22 och sedan inser att du bara vill ha den 1100 (eller valfritt mått) så torde enklaste sättet vara att ta måttbandet, markera "baslinjen" med ett klick och börja dra. Skriv 1100 och få upp en stödlinje för att sedan ta push/pull med stödlinjen som referens.

Har precis börjat själv och självstuderat videos på googles hemsida. Hoppas det hjälpte och inte är för luddigt
 
Hej alla

Provar se om den här tråden lever fortfarande....

Är rookie på det här med rita i 3d men har börjat lite smått, kört genom rätt många tutorials på youtube och börjar faktiskt tycka det är riktigt kul!
Ska bygga ett trädäck i anslutning till mitt garage och då jag har en sluttande trädgård finns det lite nivåskillnader som är avgränsade med stödmurar och annat dravel.

Min fråga är nu angående terrängen, Ska jag börja med "Sandboxen" och göra terrängen först och i så fall hur gör jag en "skarp" nivåskillnad?

Eller ska jag skita i terrängen först och rita garage,trädäck mm och sen fylla på med terrängen?
 
Det beror på vad du ska ha din ritning till. Om huvudsyftet är att konstruera ditt trädäck är det väl frågan om du behöver rita någon terräng alls. Några ytor för att visa höjden kan räcka.
Eftersom du funderar på att rita trädäcket först låter det som om terrängen mest ska vara till pynt.

Är syftet mer att göra en "tavla" av ditt hus, så kan du göra det i vilken ordning du vill.
 
Jo det är väl mest som pynt och jag är lite nördig när det gäller såna här grejer...:D

Ska rita upp några olika förslag på hur däcket ska se ut, dels för mitt eget ego och dels för att få frugans godkännande(y).

Men hur gör jag en skarp nivåskillnad? får bara till en bula på mitten....
 
håller på att bygga en kopia av mitt hus, håller nu på med tappen, har ritat ut en fyrkat med alla mått men hur får man de till en trappa?
 
Du ritar ut delarna i trappan där de ska vara.
 
Kommer några frågor till:)

Ju ska man köra med marken, då min gräsmatta lutar kan man fixa i programmet och? Hur?
Sen så är mitt hus faluröd färg, har inte hittat någon som är snarlikt till de tips?
 
Det tackar jag för, kan man hitta tex träpanel i programmet? Eller måste man ladda ner något paket för att få fler funktioner?
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.