Har nyligen flyttat in i ett 1½ plans hus byggt -80. CTC-pannan är 2 år gammal. Har just beställt hem en rumsgivare som ska anslutas innan jul. I huset finns även en Minimaster som efter avlägsnandet av ca 6 dl fett i ena fläkten går riktigt bra.
Temperaturen på nedervåningen ligger runt 20 grader.

Nu till funderingarna:
1. Finns det nån nackdel att inte ha på radiatorerna på övervåningen? Vi trivs ganska bra med att ha några grader svalare där eftersom sovrummen finns där.

2. Hur mycket vinner man egentligen på att ha en Minimaster? Anses den vara effektiv då den går bra?

3. Vilken kurva kan tänkas att ha inställd på pannan när man också har rumsgivare? Idag har vi pannan inställd på kurva 35-40 (har inte bestämt oss än).
 
Mattias_Bjb skrev:
2. Hur mycket vinner man egentligen på att ha en Minimaster? Anses den vara effektiv då den går bra?
60-70% om allt är rengjort: värmeväxlare, filter, fläktar och kanaler. Kolla speciellt forceringsspjället som aktiveras av omställaren på spiskåpan via en wire. Det här spjället har en tendens att fastna i stängt läge och då har du stängt av frånluften i hela huset. Sjuk konstruktion. Du når spjället inifrån samt genom den lilla luckan som sitter längs sidan längst ned.

Men du kan inte ta bort Minimastern. Ditt hus behöver en FTX-anläggning. Du kan byta till en modernare men en gång FTX, alltid FTX.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.