Mmm kanske - just nu har jag bara problem och jag ser inte vad som är fel, det jag har är:

tänd-släck-tänd-släck

Alltså jag har en scen som körs vart 5e minut och kan tända och en scen som också körs vart 5 minut och kan släcka. Båda har nästan identisk scriptkod, det som skiljer är att tänd skall reagera på ljus<100, och släck ljus>130. Men det är som om koden inte körs. För när jag skriver false på alla tester - dvs lampan skall inte tändas under några omständigheter, så blinkar lampan snabbt i alla fall. Den senaste ändringen skapade då den extra tänd-släck. Men tittar jag i Vera Lite, så ser jag bara de två scener jag skapat - och inte fyra som krävs för detta uppförande. För övrigt inte första gången jag haft detta "dubbelfel" - men jag vet inte hur jag skall lösa det mer än att dra ut sladden - relode fungerar i alla fall inte.

Jag blir snart knäckt, det går ju inte å använda Vera om man aldrig någonsin kan ändra i en scen eller liknande utan att tvingas dra ut sladden - men inte ens då verkar LUUP koden köras som den skall ?

Jag trodde i min enfald att LUUP kod alltid körs om det finns där - men av det jag ser i mina scener och demon scener (dom jag inte ser men tydligen finns där) så bryr den sig inte i LUUP koden utan blinkar i alla fall...

Knäckande...
 
Nä nu ger jag upp - raderade allt - får försöka igen. Vägrar ju att ta bort fantom tänd-släck. Det finns INGEN kod som skall ge detta uppförande, men trots detta så blir det tänd-släck-tänd-släck vart 5e minute....
 
Tror att du skall ge upp att köra din scen var 5:e minut också. Gör två scener som bara triggas på ljusintensitet och används timers för att släcka 5 minuter senare.

Luupkoden körs alltid om scenen triggas.

Returnerar du true från luupkoden kommer scenen göra de val du gjort under devices (tända eller släcka) samt köra det du lagt till under advanced-tabben.

Returnerar du false görs inget mer.

Om man glömmer att returnera vetefasen vad som händer :)
 
Okej - jag testar att skapa en trigger på ljus men senast jag gjorde det så vart det i princip lika fel som det vart denna gång.

Att köra Vera'n på enkla saker som tid, sol upp/ned, eller liknande fungerar, men såfort jag skall till och försöka få en mera normal hanteringen som styrs av värdet från en sensor så misslyckas det....
 
Jaha det gick ju bra: tredubbla scener - jag sparar EN gång, och får TRE scener med samma namn ? Vad är det som händer - är det verkligen såhär buggigt ?

Vera_tredubbla_trigger.jpg
 
Känns ju helmysko. Vilken webbläsare kör du?

Efter att jag sparat brukar jag (av gammal uvecklar-vana) ladda om hela sidan.
 
Jag har provat både IE och FF - ovanstående är från IE. Körda på Win7 64-bits.

Jag har nu skapat två scener med en varsin trigger och notification - när jag flyttar sensorn från lampan till mörker så triggas BÅDA triggrarna vid värde = 9 - men det är väl den där buggen jag läste om någonstans att < eller > alltid verkar tolkas som < vilket är helt sjukt att en sådan bugg får finnas kvar... Det känns som jag kör BETA kod. 1.5.662 för övrigt.

PS Jag sparar hela tiden - den där röda varningen dyker ju upp hela tiden och irreterar något grymt.
 
Använd Chrome. Undvik IE så långt du kan. Jag kör PLEG-pluginen där jag gör mycket av min logik. Bland annat kollar jag olika nivåer av luftfuktighet på toaletten (i kombination med larmstatus). Det borde ju var ungefär samma som du vill åstadkomma.

Du kanske skall läsa på lite om den.
 
God Afton,

Njae Chrome gillar jag inte, inte IE heller för den delen, men i nöd tvingade jag mig igår att testa. FF är förstahandsvalet och det verkar fungera lika bra som allt annat ;-)

Nu har jag kommit på något, tror jag...

Om jag skapar en scen, som enbart har en trigger på ljusstyrka (från min Aeon 4-in-1, uppdaterad FW för övrigt), och sedan skapar lite LUA kod i triggern. Så fungerar den troligen. Om jag sedan går in och ändrar i LUA koden, så fastnar den rent textmässigt, men den exekveras inte - förrens jag ändrar något i triggern. T.ex. från brigtness reache <större än> till <mindre än> och sedan tillbaka till <större än> - då av någon anledning verkar den fatta att man ändrat på den och vips kickar den igång den nya LUA koden.

Jag önskar att jag har fel i ovanstående, men just nu verkar det dessvärre vara så enkelt.......


GLÖM det kursiva ovan - det är fel - jag har fortfarande problemet med att triggern körs och den fullkomligt sk*ter i vad för kod jag har skrivet. LUA kod, säkert bra, men om den aldrig körs, utan lampan konstant släcks (den sänder alltid släcksignal, oberoende av vad jag skriver i LUA kod fältet för triggern).
 
Redigerat:
@hek

Vilken Fritz!box kör du med??
 
@Hoffan
Fritz!Box 7390. Den rattar ADSL, dubbla WLAN, DECT basstation, telefonsvarare, telefonväxel och ip-telefoni här hemma. Tillsammans med deras dect-lur är den supertrevlig.
Den var lite svår att hitta i Sverige när vi köpte den för ett dygt år sedan. Men nu verkar dom ha den på Conrad. Populär produkt i Tyskland och Australien.

@Bamsefar
Ta ett djupt andetag ;)

Skickar alltid släcksignal? Den släcker eller tänder beroende på vad du valt i device-tabben för scenen?
Vad du skriver i Lua-tabben bestämmer inte om den skall släcka eller tända (om du inte explicit programmerar en tänding).
return true == utför det du valt i device-tabben.
return false == gör inget. Varken släck eller tänd.

Eller jag kanske missuppfattar vad du skrivit ovan.
 
@ hek

Måste man ha deras dect lur eller stödjer den gap?
Eller klarar man sig me sin mobil som lur??

Klarar din plugin bara den modellen??
 
Nej vi har en gammal dect lur som också funkar. Har man ip-telefoni och flera dect-lurar kan man ringa ut parallellt eller ta emot flera samtal samtidigt. Deras app går bra också. När du är hemma på ditt wlan ringer du via ip-telefoni från din mobil.

Jag tror min plugin funkar till alla modeller som har ip-telefoni. Men det skadar nog inte med en googling.
Sök på modelnummret och #96*5* eller call monitor.
 
Hej !

Såhär är det (just nu är det väl bäst att lägga till):

Jag har alltså en Vera Lite, senaste FW, och den styr just nu enbart tre lampor, Duwi on/off (två stycken) och Duwi dimmer (en stycken) - alltså pluginmoduler (jag äger flera Fibaro med mera, men kan jag inte ens få dessa att fungera så ser jag ingen vinst med resten då alla scener jag bygger har kopplingar mot ljusintensiteten utomhus...). Sedan då alltså en Aeon Labs 4-in-1 modul som jag primärt kommer använda till att mäta enbart ljusintensiteten.

När jag inkluderar Aoen modulen, så kommer 4 småpaneler upp (evnt fattas en för rörelsedetektordelen, oklart om den dock verkligen måste finnas där - dokumentationen är undermålig på den punkten). I varje panel så syns klart och tydligt respektive värde, som ljusintensitet, luftfuktighet och temp. Rörelsedelen syns också i en panel (även om dokumentationen påstår att det bör vara en panel till då). Således, den verkar kopplas in rätt i Vera Lite, och jag har följt MCVs instruktioner i hur man gör, och har rätt FW på modulen/VeraLite.

Följande fel har jag:
1) Om jag skapar en trigger på ljusintensitet, så spelar det ingen roll om man anger att värdet som den skall triggas på skall vara högre eller lägre än. Allt tolkas som lägre än. Dvs att t.ex. tända när det blir för mörkt går jättefint - men att släcka går inte eftersom Vera Lite inte klarar av att trigga på värde större än.
2) Anger man LUA kod i triggern så kommer den ALDRIG att exekveras, spelar ingen roll om det enbart står "return false" - denna kod körs aldrig
3) Anger man LUUP kod på scenen så kommer den ALDRIG att exekveras, spelar ingen roll om det enbart står "return false" - denna kod körs aldrig

Så, därför för att idiottesta det hela skapade jag bara en scen för att släcka - den triggas alltid om jag har en trigger som skall reagera på ljusintensitet. Finns ingen väg runt, mer än att sätta triggern off-line, då slutar den. Triggern körs så fort värdet på ljusintensitet ändras och är lägre än det värde jag anger (och som sagt, den bryr sig inte i om jag väljer större än eller mindre än...).

Då tänkte jag, jag kodar lite lua kod, ett simpelt script. Men vad jag än skrev så hände ingenting i stil med vad jag skrev. Därimot fick jag demonkod som körde igår dubbelt av allt - tack för den. Och sedan då tre varianter av exakt samma sak, tack för den.

Så just nu kan jag skapa en scen som triggas när ljusintensiteten faller under ett givet värde. Och då t.ex. tända belysningen i vardagsrummet (eller vad jag nu önskar).

Men jag kan inte släcka denna belysning när ljusintensiteten stiger igen (tänk mörka moln på eftermiddagen och sedan kommer solen tillbaka efter regnskuren...). Så då får lamporna således vara tända tills dom skall släckas för natten. Inte alls vad jag vill - men just detta kan jag såklart få att fungera.

Men någon lua kod, vare sig här eller där verkar fungera för mig. Provade ju med en scen som kördes var 5e minut just för att hoppa förbi trigger problemet (med att större än inte fungerar), och det fungerade ju inte heller, allt bara blinkade on-off-on-off. Allt tyder på att lua koden är rätt - den är till mycket stora delar plagiat från andra på internet - den bara inte körs. Som sagt, return false skall inte göra något - men mina scener tänder och släcker i alla fall...

Så där är jag ungefär.

En fråga jag ställer mig just nu är: Är ens Aeon Labs sensorn kompatibel ? hittade en korsreferenstabell på vesternet tror jag det var - och där var inte Vera godkända som kompatibla... Men samtidigt har MCV just info om just denna sensor - klart irreterande...

Ja några bra tips ?
 
Som jag sa tidigare. Installera

3066.png
Program Logic Event Generator4.2

3086.pngProgram Logic Core4.2


Lägg till en input->Device Properties->Din ljsusensor->Rätt variabel. Se mina exempel:
inptus.png
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


Lägg till ett uttyck för ljusintensitet över X och ett för ljus under Y. (Du kan senare komplettera med timers och mellan vilka tider det skall gälla senare) Se mina exempel:
condtions.png
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


Och slutligen kopplar du detta till en action. Se mina exempel.
actions.png
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder



Nu använder du inte Verans triggers och detta fungerar garanterat.
 
  • Gilla
Bo.Siltberg
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.