Hej!

Vi har ett badrum där golvvärmeslingan (el) gått sönder. Det är konstaterat av två olika elektriker så det är tyvärr inte termostaten det är fel på. Badrummet renoverades för åtta år sedan efter en vattenskada och det var då man lade in värmeslingan. Vi har inte gjort någon renovering eller åverkan i badrummet efter renoveringen. Inte borrat, spikat eller ändrat något. Ena elektrikern undersökte badrummet noga och hittade inget konstigt. Huset besiktigades dessutom nyligen och badrummet kontrollerades noga igen. Inga bomljud förekommer. När golvslingan gick sönder blev golvet kallt från en dag till en annan, utan att vi hade gjort något.

Vi har varit i kontakt med tillverkaren som meddelat att det finns garanti kvar på värmeslingan. De kan beställa en tjänst där en firma kommer och söker upp exakt var felet är på värmeslingan och förhoppningsvis behöver man efter det bara lyfta upp någon eller några plattor för att åtgärda felet. Men för att vi ska få hjälp måste vi enligt tillverkaren ha kvar minst 1 kvm klinker av det ursprungliga golvet, för att det ska stämma i utseende med befintligt golv. Vi tycker att det låter jättekonstigt. Så om man inte har sparat golv så får man ingen hjälp? Tycker också att det är upp till oss att bestämma om vi kan stå ut med att inte ha exakt matchande klinkersplattor.

Tillverkaren menar också att vi behöver betala återställning av golvet, dvs material och plattsättare etc. Det tycker vi också låter mycket märkligt eftersom återställande av golvet är ju en direkt följd av skadan. De menar alltså att de bara står för kostnaderna om det är ett produktfel. Men hur gör man om man inte kan säga säkert att det är ett produktfel? Vi vet ju att vi inte har gjort något åverkan alls i badrummet men kommer man säkert kunna se att det är ett produktfel? Om man kan få det till att det är en mekanisk skada eller handhavandefel kommer fakturan till oss. Känns olustigt att göra ingrepp där vi kan riskera att åka på kostnaden om det inte tydligt syns att det är ett produktfel. Någon som varit med om något liknande? Någon som vet om det syns/märks tydligt när det är ett produktfel?
 
Varför är det två olika elektriker som varit där och undersökt?

Kan man verkligen gräva upp slingan utan att förstöra tätskikt?

Jag hade varit väldigt försiktig.
 
  • Gilla
Dilato
  • Laddar…
Farstatjej90 Farstatjej90 skrev:
Varför är det två olika elektriker som varit där och undersökt?

Kan man verkligen gräva upp slingan utan att förstöra tätskikt?

Jag hade varit väldigt försiktig.
Vi hade först kontakt med en elektriker då vi trodde att termostaten hade gått sönder. När vi förstod att så inte var fallet tog vi kontakt med elektrikern som var med och gjorde jobbet vid vattenskadan åtta år tidigare, därav besök av två olika elektriker. Ja, det ska gå bra att öppna upp en klinkerplatta eller två och laga värmeslingan där avbrottet är utan att förstöra tätskiktet. Man tar alltså inte upp och byter ut hela slingan. Men vi hade önskat att man på förhand kunde göra klart vem som ska stå för kostnaden.
 
Vad är lagren i golvet vi har att jobba med här?
Klinker
Fix
?...

Var kommer golvslingan?
 
Det med kostnad säger jag inget om. men det finns dom som talar om på nästa centimetern var felet är. Så det med klinker i lika färg kan vara svårt, men kan vara att lägga en annan kulör lite brett, ser inte hlt fel ut, annat i eget öga.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.