946 081 läst · 12 943 svar
946k läst
12,9k svar
Vad blir det för mat?
Renoverare
· Stockholm
· 18 213 inlägg
Fyfan förstöra en semla med att solka ner den. Kanske funkar med en torr skitsemla. Men köper man från ett premiumbageri är det ju att mörda semlan.
Renoverare
· Stockholm
· 18 213 inlägg
Till middag idag skall det bli stuvad kycklinglever med rotmos och lingon till. Barnen har beställt det!
På tal om att inte mörda mat skall jag i morgon bitti testa att inte mörda müslin. Alltså skall jag inte hälla mjölk på den, utan ätan müslin torr. Kanske bättre?
På tal om att inte mörda mat skall jag i morgon bitti testa att inte mörda müslin. Alltså skall jag inte hälla mjölk på den, utan ätan müslin torr. Kanske bättre?
Renoverare
· Stockholm
· 18 213 inlägg
Jo för en saftig, luftig bulle är ju precis samma sak som müsli eller mariekex.
Vad dillar du om? Vad har sill och skinka med semlor att göra?Magnus Filip skrev:Skall du hålla linjen äter du bara färsk mat antar jag? För det finns det gott om i affärerna numera.
Antagligen äter du inte fil, yoghurt, ost, inlagd sill, rökt skinka, surkål, keso, skorpor, pasta från torkad råvara, russin m.m.. För liksom att torka bröd för att det skall hålla (knäckebröd!) är dessa alla gamla konserveringsmetoder.
Här ska det göras kvällsmat. Middag alltså. Inte lunch eller fika. Utan personpåhopp. Torrt och kanske tråkigt inlägg på sitt sätt sett?
Det ska bli hemgjorda kycklingnuggets med banancurrysås och ris plus lite grönsaker.
Det ska bli hemgjorda kycklingnuggets med banancurrysås och ris plus lite grönsaker.
Den där är hyfsad men ändå inte "the real thing". Har aldrig ätit bättre och godare ärtsoppa än den som serverades ute i skogen eller på regementet under militärtjänsten.Blodsoppen skrev:
Överhuvudtaget hade det svenska försvaret fantastiskt god mat 1984-85. Rejäl husmanskost. Jag gick upp nästan tio kilo på några månader
Maria T
Släktforskare
· Stockholm
· 3 193 inlägg
Maria T
Släktforskare
- Stockholm
- 3 193 inlägg
Vilken intressant kombination, och jag säger varken att det låter äckligt eller oätligt eftersom våra smakpreferenser är så olika. Jag kunde inte äta lever (som i grislever) som barn, mamma försökte maskera det med 80% köttfärs men jag kunde inte svälja det... så sa en moster att kycklinglever är lika nyttigt och godare, så mamma stuvade det och serverade med ris, och jag åt upp allt och ville ha mera! Toppenbetyg till min mamma som försökte göra nyttigt mat för en tanig tös som bara rände iväg på höjden (jag).Magnus Filip skrev:
Lingon verkar ju funka till olika grytor och salt mat, rotmos har jag svårt för men det är toppen om barna gillar det, önskar det och får det!
Jag gillar den här tråden och uppskattar att se vad folk lagar och äter till middag, lunch, eller vad folk köper till lunch eller middag, det ger mig inspiration om rätter jag kanske glömt bort, rätter jag längtar efter, rätter jag drömmer om men aldrig skulle orka göra och rätter som den lokala pizzabagaren/sushileverantören gör mycket bättre så jag väljer att beställa.
God kväll och Skål! hälsar hon som äter icke-fotogeniska rester och dricker ett relativt billigt, men gott, spanskt rödvin till
Levergryta åt familjen ofta men de senaste fyra åren har vi glömt bort det.
Men idag gjorde en dotter lasagne. Vet inte vad som är i (döttrarna har börjat freestyla och ta vad de hittar i förråden) men morotsbitarna gjorde susen!
Men idag gjorde en dotter lasagne. Vet inte vad som är i (döttrarna har börjat freestyla och ta vad de hittar i förråden) men morotsbitarna gjorde susen!
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder