Vi har tilläggsisolerat vårt hus och nu funderar vi på vad som är det allra bästa sättet att ordna med ventilation i vårt hus. I dagsläget finns det ingen ventilation över huvudtaget.

Jag vill alltså veta vad som är effektivast och bäst för att isolera boendeytan och dessutom vinden.
 
Isolera eller ventilera?

Det är väldigt lite bakgrundsinformation, men om det är ventilation det handlar om så är det generella svaret att titta på någon form av FTX.
 
vill använda vinden som förråd och isolerat har vi redan gjort
 
andersmc skrev:
Isolera eller ventilera?

Det är väldigt lite bakgrundsinformation, men om det är ventilation det handlar om så är det generella svaret att titta på någon form av FTX.
Förlåt ventilera gäller det ju
 
S
ftx tar plats isåfall
 
andra förslag då?
 
Vad har ni för uppvärming idag ?
Hur gammalt är huset, vad är det för fönster ?
Som jag ser det är det ända rätta ändå att installera FTX om man skall ha ventilation, investeringen tjänar man in, hur snabbt beror på hur välisolerat huset i övrigt är och även hur "tätt" huset är.

Om det är möjligt att enkelt installera en FTX beror dels på husets storlek, dels på planeringen av rummen samt vilka biareor som finns.
 
bergvärme, 1930-tal, nya 3-glasfönster
 
Vi har ett 1-plan + källare (fjärrvärme installerad innan vi köpte huset, tidigare oljepanna), året efter att vi hade köpt huset så satte vi in FTX-ventilation. Självdraget funkade inte pga kall murstock, bara frånluftsfläktar var inget alternativ, vi ville inte "elda för kråkorna". luftomsättningen i ett hus rekomederas till att vara 50%/h, det blir mycke värme som släpps ut om man inte har FTX.
 
Räknar man bara kronor så är det väl forfarande väldigt lång payoff på ett FTX-system. Men det ger ju klart bäst komfort.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.