Skulle behöva tips på vad vi behöver göra med underlaget då vi har planer att lägga marksten på vår uppfart och uteplats. Planen är att lägga marksten, 21x14x5 plattor, på hela ytan (140kvm).

På uppfarten ligger det för närvarande på delar av ytan ett tunt lager med makadam 8-16 ca 2-5cm. Under detta ligger någon kross med okänd tjocklek.
vi grävde nyligen grund för garage på delar av ytan och då hittade bara krossmaterial när vi grävde, så de ligger iallafall minst 50cm. En markduk ligger på ca 20cm djup.

Runt huset och uteplatsen verkar vi enbart ha makadam 16-32 och 8-16, alltså inget krossmateral alls den närmsta metern ner.

marknivån är ganska ojämn så vi skulle behöva fylla ut allt mellan 3-15cm för att komma upp i önskad nivå att lägga Sten på. På uppfarten är det störst skillnad.

min fråga är - behöver vi ta bort all makadam som ligger utspritt eller kan vi lägga kross ovanpå makadamen, jämna ut och padda hårt?

På uppfarten känns det hanterbart att skrapa bort makadammen ner till krossen eftersom de är ett ganska tunt lager men hur gör man isåfall runt huset och uteplatsen?
Behöver vi lägga någon duk innan vi lägger på krossen?
Hur mycket kross behöver vi minst ha ovanpå makadamen för att det ska bli stabilt?

Huset och uppfarten är gjort 2015...
Supertacksam för svar!!
 
  • Ojämn uppfart med makadam bredvid vit husvägg och häck, planeras för markstensläggning.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
  • Uppfart med tunt lager makadam, förberedelse för markstenläggning nära hus och gräsmatta.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.