Vi håller på att vela fram och tillbaka om hur vi ska göra med våra fönster som är 2 glas från i början på 40 talet. Först var vi inne på att byta ut dem helt och hållet men vi har nu bestämt oss för att bara sätta in någon form av isoleringsruta. sadfasd Vi har eg 3 alternativ:
1. Behålla de befintliga glasen och bara sätta in ett isolerglas enligt http://www.grundels.se/isolerglas system. Pris ca 32000 + 600kr/ruta om vi måste byta någon av de benfintliga rutorna. vi behöver byta ca 10st pga att de antingen är repiga eller trasiga
2. Byta ut innerglaset mot ett dubbelglas. http://www.iwa21.se/node/13 system. Pris ca 42000kr.
3. S montage, (http://www.iwa21.se/node/35) Byta ut inner och ytterglaset mot isolerglas och sedan limma inner och ytter bågarna så det blir en fönsterbåge. Pris ca 48000 kr
Alternativ 2-3 har den fördelen att de även tar på sig att renovera fönsterbågen i samband med byte av glas. Alternativ 3 har även den fördelen att vi får 54(!) rut-sidor mindre att tvätta och putsa. Är det någon som har erfarenhet av iwa21 eller Grundells system? Fördelar/risker med de olika systemen?
 
Nu har vi fått offert från iwa21 ang ombyggnad och glasbyte. 53000kr för alt 2 och 57000kr för alt 3 ink rot. Dvs ca 20000 för att få fönstren renoverade, det är väl ett rätt hyfsat pris? De är i rätt dåligt skick så det är mycket jobb.

Är det inte någon som har erfarenhet av grundsell eller iwa21? Åsikter om de olika teknikerna?
 
Hej,

Funderar på att tilläggsisolera mina fönster och har kontaktat IWA21.
Ska även kontakta Grundels.

Hur gick det för dig till slutet?

/J
 
  • Gilla
Bo arnold
  • Laddar…
B Brigg skrev:
Hej,

Funderar på att tilläggsisolera mina fönster och har kontaktat IWA21.
Ska även kontakta Grundels.

Hur gick det för dig till slutet?

/J
Blev det tilläggsisolering för dig? Vilket alternativ valde du till slut och vilket resultat har du uppmärksammat?
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.