Aktiemarknaden måste tillfredsställas åtminstone var 3:e månad.
Sedan ska Telia bli en storspelare inom media, så då gäller det att kulorna rullar in. Lite böter ska också betalas till jänkarna.
 
hsd hsd skrev:
Märkligt många som försvarar Telias höjningar på kopparn, många som vill tro på enorma kostnader för trådarna men det har inte telia, kostnaderna ligger hos scanova. Telia höjer även fasttelefon via fiber och mobilabonnemang
Bara en notering, efter Telia organisationsförändring i slutet av 2017 så fr.o.m. 2018 tillhör Skanova nu Telia Sverige, och ingår i den nya verksamheten Telia Infra som ansvarar för byggnation av fast och mobilnät. Sedan finns Skanova fortfarande kvar som registrerat bolag rent formellt men affär och produktionsverksamhet finns inom Telia Sverige.
Så intäkt och kostnader redovisas nu inom Telia Sverige.;)
 
hsd hsd skrev:
Märkligt många som försvarar Telias höjningar på kopparn, många som vill tro på enorma kostnader för trådarna men det har inte telia, kostnaderna ligger hos scanova. Telia höjer även fasttelefon via fiber och mobilabonnemang
De är väl inte kostnaderna som ökar med kopparledningar, utan istället intäkter som försvinner när folk överger dem.
 
Sverige är ett svårt land geografisk när det gäller den här typen av infrastruktur och även kostnadsmässigt utifrån yta och antal innevånare. Har jobbat med området och även globalt bl.a. med Holland som delägare i ett bolag. Sverige hade då ca 8 miljoner innevånare fördelat mycket ojämnt över 450 000 km2 och Holland ca 16 miljoner på 42 000 km2. Det var dubbelt så många innevånare på en tiondels yta jämfört med Sverige.
 
hsd
Det är olika bolag med separata bokslut
 
Det är ägarna som styr bolaget och det är deras krav som styr vilken avkastning bolaget ska ha, bl.a. svenska staten som är största ägare med runt 40% sedan finns resten fördelat på övriga, finns väl nästan en halv miljon aktieägare.
Så bolaget ska följa ägardirektiven, så enkelt är det och det är inte längre en statlig verksamhet vilket jag tror att många misstolkar.
 
hsd hsd skrev:
Det är olika bolag med separata bokslut
Har varit så rent formellt men Skanova ingår som helägt dotterbolag inom Telia Sverige, dvs resultat på sista raden hamnar i Telia Sverige AB. Men verksamheten affärsstyrs av Telia Infra där dess chef även är VD i kvarvarande Skanova.
Inte alls ovanligt att bolag som inte bedriver verksamhet lever kvar enbart utifrån att det är ekonomiskt fördelaktigt men att det inte bedrivs någon affärsverksamhet.
 
A AndersS skrev:
Det är ägarna som styr bolaget och det är deras krav som styr vilken avkastning bolaget ska ha
Vill inte de flesta bolagsägare ha högsta möjliga avkastning? ;):thinking:
 
hsd
Telia Sverige är liksom Scanova dotterbolag till Telia Company
 
hsd
Skanova är ett svenskt telebolag som är helägt av delvis statliga bolaget Telia Company. Skanova äger och driver fiber- och kopparnät som täcker hela Sverige, och säljer nätkapacitet till Telia Sverige såväl som andra Internetleverantörer och teleoperatörer i Sverige. Dessa företag tillhandahåller i sin tur teletjänster, exempelvis fast telefoni, bredbandsaccess, mobiltelefoni, kabel-tv och innehållstjänster, till slutkunder såsom företag och privatpersoner. Skanova bygger även fibernät åt byalag.
 
hsd
Fortfarande ett dotterbolag
Cookies

telia-wholesale.svg
Logga in

Meny
Stäng

VI BLIR TELIA WHOLESALE
Vi vill göra det lättare att vara kund hos oss. Därför lanserar vi idag Telia Wholesale – vår one-stop-shop mot grossistmarknaden.

Vi vill göra det enklare att vara operatörskund hos oss. Därför lanserar vi Telia Wholesale – vår one-stop-shop mot grossistmarknaden. Med Telia Wholesale väver vi samman Skanovas och Telia Operator Business produkter och tjänster till ett samlat operatörserbjudande för fast och mobil kommunikation.

Redan idag har kan våra säljare mot grossistmarknaden hjälpa kunder att hitta rätt i hela vårt produktutbud – oavsett om det är gamla Skanova- eller Operator Business-produkter. Nästa steg blir att ta fram en gemensam produktportfölj och hemsida för Telia Wholesale. Målsättningen är att kunna ha detta på plats senast i första kvartalet 2019.

Vill du veta mer vad vi kan göra för dig så hör av dig till oss i formuläret nedan. Du kan också ta en titt på våra befintliga hemsidor – där du på skanova.se hittar info om fastnätsaccesser och på teliaoperator.se hittar mer våra olika fast och mobila kapacitetslösningar.

Med vänliga hälsningar
Jerri Waris
Ansvarig Telia Wholesale

KONTAKTA OSS
Kontakta oss gärna om du har några frågor eller vill veta mer om Telia Wholesale.

Namn*
Företag
Efternamn*
Emailadress*
Meddelande
Godkänn reCAPTCHA

OM OSS
PRODUKTER
KONTAKT
DIN INTEGRITET

telia-wholesale-white.svg
© Telia Sverige AB 556430-0142
Box 50077, 973 22 Luleå
Säte: Stockholm
 
För att avleda er in på ett sidospår....... jag såg att en del av er längre upp i diskussionen lutade mot ideer om att telefon och SMS är gammalmodigt när det finns mobilt internet.

Jag har inget mobilt internet. Vill inte ha det.
Dels för att det är för dyrt för att jag skulle ha råd med det. Dels för att det kräver en telefon som är så dyr och ömtålig att man inte kan ha med den till exempel i skogen eller i arbetet eller i vanliga hobbysysslor på grund av risken för att den krossas eller blir våt och som totalhavererar efter ett par tre år även om man är försiktig. Sådant har jag inte råd med.
Dessutom verkar många av smarttelefonerna överhuvudtaget inte fungera utomhus vintertid eftersom batteriet inte tål köld och det är ju just då som man behöver ha en mobiltelefon om man bryter benet i skogen..... med andra ord är det praktisk sett en återgång till tiden före LA-radion och NTM-telefonerna.

Dessutom...... vad skulle jag med mobilt internet till när jag bor på en plats där det inte finns någon mottagning. Vi har precis så mycket mottagning att det oftast men inte alltid går att ringa med mobiltelefon och skicka SMS. Vi bor inte avsides på något vis. Folk som bor i den verkliga glesbygden har det betydligt värre.
 
hsd hsd skrev:
Fortfarande ett dotterbolag
Helt rätt att Skanova finns kvar som helägt dotterbolag, man avvecklar sällan ett bolag bara så där utan gör det utifrån det som är ekonomiskt riktigt, men t.ex. verksamhet, personal, etc kan flyttas, i din inklippta information har du ett bevis på hur verksamhet under Q1 2019 flyttas från Skanova. Jerry Waris hade motsvarande roll inom Skanova som produkt/affärsansvarig men då enbart med Skanovaprodukter. Men för att reda ut vad som har hänt och kommer att hända är följande: "Därmed kommer även Skanova som idag drivs som ett eget bolag inom Telia-koncernen att bli en del av Telia Sverige"
Du kan läsa mera i länken nedan: och
http://press.telia.se/pressreleases...nodlad-wholesale-och-naetorganisation-2307871
När man gör sådan här stora förändringar brukar det ta 1-2 år innan allt hamnat på rätt plats, så det kommer att hända mera under 2019. Jag brukade förr räkna 18 månader från beslut, 6 månader planering, 6 månader omflyttning och 6 månader inkörning innan det var klart, men då kom i regel nästa beslut om förändring så man startade om processen.;) Har genomfört ett antal sådana här resor innan det var dags att bli "erfaren".
 
Om du drar ut en tråd till skogen där du jobbar kanske du ändå kan få telefon där?

250px-Telefonapparat-m37.jpg

Du vill inte ha mobilsurf, har ingen täckning och kan ej heller ha det. Det är ok!
 
  • Gilla
Fotografen och 1 till
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.