Det känns som att det kommer in ganska mycket luft från källaren, känner även källarlukt ibland, så tänkte täta runt golvlisterna, i kombination med att öppna upp mer tilluft runt fönster, för att tilluften i högre utsträckning ska komma utifrån och mindre från källaren. Har även frånluftsfläktar i källaren, och ska försöka strypa tilluften lite där nere för att skapa undertryck (vettigt?). Så vad ska jag använda. Någon sade latex (tror faktiskt det var min sambo som hört Timell säga det), en annan hantverkare sa att det borde vara något silikonbaserat för bättre flexibilitet? Någon med teorier/erfarenheter?
 
Det kommer inte bli tätt ner mot källaren för att ni tätar runt socklar, krävs en större insats än så. Är det källare med ståhöjd som man kan använda?
När jag köpte mitt hus så luktade hela huset unken källare, så första sommaren dränerade jag.
I dagsläget har jag bättre klimat i källarplan än på övervåningen, så dräneringen gjorde underveek för oss!
 
Nej helt tätt är heller inte ambitionen. Tanken är att med de kork-/plastmattor som nu är och murade och putsade väggar borde det ändå gå att göra luftströmmen mindre.
 
Det är delvis krypgrund, delvis krypgrund med en utgrävd gång som ger ståhöjd (med all sannolikhet tänkt för dräneringsslang), och till största delen källare med gjutet golv. Det är mycket blött även efter dränering, förmodligen trycks vatten upp under huset, likt en källa. I krypgrunden har jag tänkt lägga nån plast som hindrar fukt och markradon.
Som sagt har jag ingen idé om att få det riktigt tätt ner mot källaren. Men nu är det ganska stora glapp under listerna, och man känner hur det drar där. Så jag tänker att om jag tätar runt dessa blir det mindre yta där luft kan passera, och att då större andel av tilluften kommer från fönster/ventiler istället.
 
Tätningslister för dörrar/fönster kanske ? Hur många mm är gliporna ?
 
Produkter som diskuteras i tråden
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.