MathiasS skrev:
Förstår inte längre ficklampekonceptet när pannlamporna blivit så bra. När jag meckar bil eller snickrar där det är lite trångt och mörkt åker en Led Lenser H7 upp på pannan. Funkar bra. När fasen behöver man ha en lös ficklampa egentligen, själv har jag verkligen aldrig det behovet?
Jag förstår inte hur det ena kan utesluta det andra :) När man behöver en lös ficklampa? Tja, varje gång man vill lysa in i något litet krypin skulle jag vilja påstå. Håller dock med om att pannlampor är grymma i många sammanhang. Kanske det bästa tillfället är när man meckar el i källaren.
 
phl skrev:
Jag förstår inte hur det ena kan utesluta det andra :) .
Inte jag heller. Gör det det?
 
MathiasS skrev:
Inte jag heller. Gör det det?
Nej.
 
Jag har en pannlampa också... Den använder jag mest :)
 
Naturligtvis så behövs både handhållet och pannlampa. Men sedan jag passerat 45-strecket så har två nya prylar blivit så gott som oumbärliga:
* En Petzl Zipka 2 http://www.addnature.com/product.aspx?pf_id=PETZLZIPKA2_F09
* Ett par läsglasögon

Finns de inte där är det alltid någon av dem som saknas, oftast bägge :thumbdown:
 
engs
Den här Led Lenser kopian fungerar riktigt bra tycker jag. Perfekt om man ska ut och kolla något på lite avstånd i mörkret och behöver ordentligt ljus. T.ex.när det stormade i höstas så var jag som nyinflyttad nyfiken på om allt låg kvar där det skulle, hur det såg ut på taket osv.
http://dx.com/p/pop-lite-t34-ha-iii...-zoom-flashlight-w-strap-black-4-x-aaa-122175

Den här hade XXL riktigt bra rea på före jul någon gång och passade på då.
Fungerar fint när man ska använda händerna och behöver pannlampa, men ger inte alls samma kraftiga ljus som den ovan. Går även att dimma ner vilket är bra, vissa gånger kan det blänka för mycket med full fräs om man ska hitta serienummer på en plåt eller så.
http://www.xxl.se/Root/Vildmark/Fri...ser-H7,-Pannlampa-160-lumen/p/1048894_1_Style

Edit: Kom på en till funktion med pannlampa som är bra att ha, om det går att justera ljuskällan höjdledsmässigt så kan man undvika många jobbiga positioner för nacken.
 
Redigerat:
Försökte mig först på att konvertera min stora Maglite D4 från halogen/xenon glödlampa till deras LED. Resultatet, njaa, inte nåt skarpt fokus. Blev istället dåtidens 2007 värsta LED Lenser för c 400 kr, funkar fortfarande bra, men flimrar lite ibland.

Sen blev det en P7 för 3-4 år sedan, klart bra ljus. Jag har dock haft problem med klickströmbrytaren 2 gånger. Den fastnar inte utan man måste hålla inne knappen för att få ljus + gick bara att köra på högsta effetkt. I bägge fallen har jag fått allt fixat på ett par dagar= mycket bra kundservice. Tummen upp ger jag ändå för P7 och förhoppningsvis har P7.2 förbättrad lösning på strömbrytaren.

Har även LED Lensers plastmodell L7 som Clas Ohlson säljer http://www.clasohlson.com/se/Ficklampa-LED-Lenser-L7/36-4310 Ger rätt bra ljus, men tappa inte den i backen vid kyla....... locket sprack i gängorna och garantin gällde inte.

Gemensamt är att alla modeller går utmärkt att köra med laddningsbara NiMH batterier utan problem.
 
Själv köpte jag ledlenser för några år sedan. Nu skaffade jag mig en pannlampa av märket lupine, de gör även ficklampor. Tycker att lupine gör mycket bättre lampor. Har jämfört ganska många olika pannlampor.
 
Bo såg att du hade problem med värmen på din lupine pannlampa. Jag har inte det problemet eftersom jag använder den mest när jag springer och då räcker kylningen.
 
engs
Köpte en Nitecore EA4W på ebay som jag fick hem nyligen.
860lm, ~$50, 4 AA.
Har inte haft möjlighet att testa så mycket än men den känns väldigt rejäl.
 
Ett bra val. Den är liten och ryms i fickan, men väl tung kanske. Använd bra NiMH-batterier så får lite mer ljus i turboläget.
 
fusion skrev:
Slog till på ännu en LED Lenser, mycket prisvärd, vad sägs om en M7a för endast 249:- [länk] , eller lite mer power X21 för endast 790:- [länk]

Vet inte hur länge deras kampanj gäller, men det är bra priser.
Såg att kampanjen tyvärr redan var borttagen idag.
 
ullberg
Ja det var synd, till de ovan listade priserna är båda dessa från LL riktigt bra köp, grattis!
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.