Vi är nyligen nyblivna husägare, vårt första hus :)
Tänkte höra med er som har lite mera kött på benen om det är normalt att nivån i expansionkärlet minskar? Vad kan det bero på?

Vid installation hade vi en hel del problem med luft i systemet eftersom vi har jordvärme (IVT495) liggandes i en backe....Kan det vara så att det är luft som har kommit upp i expansionskärlet?

Sjunker nivån under vinterhalvåret pga temperatursänkning?

Eller kan det rent av vara risk för läckage i systemet...?

Tacksam för svar/synpunkter/funderingar...
 
Luft kan vara en anledning. Det är enda vägen ut för den och den samlas där med tiden. Är pumpen nyligen installerad? Det kan ta lång tid innan all luft har gått ur. Jag vet inte hur många liter jag fått fylla på innan vi fick ur all luft ur våra slingor.

Lite säsongsvariation kan det bli. Inget att oroa sig för. Så länge kärlet inte blir helt tomt, efter att kollektorn är helt avluftad, och du måste börja fylla på ofta är det ingen fara.
 
Hade en 495 i förra huset och det var bara att fylla på med vatten. Det står hur du ska göra i användarmanualen. Tänk på att om du fyller väldigt mycket måste du hälla i glykol liknande vätska för att det inte ska finnas riska att det fryser(står om det i manualen också).
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.