T
Vi ska snart sätta upp ett EPOQ kök med clickstommar. Vi har funderat en del på hur man kan fästa dem på väggen. Väggskåpen väger ju en del i sig själva och ännu mer med det som står i skåpet.
Enligt monteringsanvisning ska varje skåp, även 80 cm bred, fästas i väggen med enbart två skruvar (som man ska köpa själv). På baksidan av skåpen fäster man högt upp en ca 10 cm hög spånskiva, bred som skåpet. Brädan fästs i skåpet med två modell mindre träplugg i var sida. Genom denna bräda skruvar man fast skåpet i väggen.
Är det någon som har monterat upp denna typ av skåp?
Håller konstruktionen för vikten?
De äldre skåpen var enbart 70 cm höga, dessa nya är 92 cm höga. De gamla var limmade på väggen och ordentligt fastspikade i väggens reglar, dvs spikarna hamnade inte jämnt i varje skåp utan på väggens cc 60 avstånd för reglarna.
Vi funderar nu om vi kan göra lika för dessa nya skåp, dvs skruva fast i reglarna och limma. För enstaka skåp kan det saknas regel bakom. Man fäster även skåpen i varandra med skruv.
Våra väggar är 10 mm board (typ masonit). Ena väggen av köket är en yttervägg.

Supertacksam för tips.
 
Hej vi sitter i samma dilemma just nu med vårat epoq kök vi har också väggskåp 80 cm breda hur löste ni det till slut? Hur hängde ni den? Jätte tacksam för svar.
Mvh Sarab
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.