Tjenis!
Letar efter en programvara för att kunna göra skalenliga ritningar över tomt och hus. I första hand tvådimensionellt men senare även i tre dimensioner.
Antar att det är fler som har haft detta problem och löst det......
 
SketchUp på http://www.sketchup.com/ är ett helt lysande program för detta. Sällan man stöter på ett så bra och smidigt program, rekommenderas starkt. Går på nolltid att rita upp tomt och hus.
 
Låter lovande. Läste lite på deras hemsida om den och den verkar kanon.
Har tyvärr nåt vajsing med min 0.5 Mbit uppkoppling hos Felia, det kommer att 2,5 timmar att tanka ner trialen på ca 32 MB :'( . Har ett företags abb men det skiter Felia i och säger att det är fel på min utrusting. Linksys (Cisco)ADSL modem samt en Clavister VPN router..... hmm kanske inte Felia har stöd för annat än D-Link.... ;D

Tack för tipset om SketchUp. Återkommer med synpunkter om det är nån som e intresserad..
 
Jag kör på SketchUp och är väldigt nöjd, har kollat på annat också. SketchUp är enkelt att lära sig och har inte direkt några begränsningar. Iaf inte om det är villan hemma.

Vill du rendera det du gjort i SU (SketchUp) så går det bra och enkelt att göra i http://www.artlantis.com. Artlantis har den fördelen att du slipper ställa in så många parametrar för att få ut en vettig renderad bild.

Här är några bilder som är renderade i Artlantis (Finns ett galleri på deras hemsida):
http://www.artlantis.com/solution/archi/images.php?img=arnone_1.jpg&titre=
http://www.artlantis.com/solution/archi/images.php?img=gras_04.jpg&titre=
http://www.artlantis.com/community/galerie/image.php?id=1991
http://www.artlantis.com/community/galerie/image.php?id=1977


edit: forumet tyckte inte om @ i URL:en
 
Efter att ha kollat lite på deras tutorials så tycker jag att sketchup är grymmt.. utan tutorials va det fan omöjligt..

/Johan
 
Ett alternativ är att rita det mesta i 2D i ett riktigt ritprogram som Adobe Illustrator och sedan lyfta in det i ett 3D-program
Ritade själv huset helt och hållet i Illustrator och det fungerade så bra att konstruktören kunde använda mina filer helt och hållet.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.