Hej,
Bor i ett radhus, med baksida, gräsmatta, som går mot en garagelänga. Nära garagelängan, ca 1 m från garagevägg, så plaskar det när man går i gräsmattan och man liksom sjunker ned även när det inte har regnat på länge. Regnar det så bildas det pölar som efterhand sjunker bort. Alltså förstår vi att vi har något problem med dräneringen.

Vi har testat att gräva en grop ca 0.5 m djup, den vattenfylls och vattnet ligger sedan kvar. JOrden ser ut att vara lerjord tycker vi som egentligen är helt okunniga inom området.

Vi är nyinflyttade och enligt grannar så har det "alltid" varit sådär, och det är egentligen bara på vår tomt som problemet finns.

Lite googling om vad man kan göra verkar luta åt en stenkista. Men blir inte riktigt klok på vad man behöver göra, måste inte vattnet ta väg någonstans från stenkistan med dräneringsrör? Det verkar finnas delade meningar om huruvida man bara gör en stenkista eller om man dessutom leder bort vattnet från stenkistan. Vi bor i mittenhuset och det känns kanske inte så aktuellt att gräva rör genom de andras tomter..:rolleyes: Däremot har vi ett stuprör på huset som går ner i marken och vidare, kan man möjligen koppla på ett dräneringsrör på det?

Som ni märker står vi lite handfallna och alla tips vi kan få uppskattas!

Bifogar bild över gräsmatta när det regnat med dike/grop vi grävt längst bort till vänster, där ligger alltså vattnet alltid kvar medan pölarna på själva gräsmattan successivt försvinner.
 
S
Dubbeltinlägg
 
Om du har en fet jord som inte dränerar så finns det nog bara ett alternativ, och det är att gräva bort och lägga ner dränering. Ovanpå sedan 20-30cm fin matjord. Kanske kan man ansluta till ditt dagvatten. Prata med en anläggningsfirma!
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.