Hej!
Vi har ett hus från -62 med ett litet badrum som vi skall bygga om. Badrummet skall göras ca dubbelt så stort.
Via hade tänkt att göra grundarbetet själva och sedan ta dit hantverkare som skall kakla mm.
Det jag nu undrar är:
1. Måste man flytspackla golvet innan man sätter på våtrumsgips? Eller kan vi förbereda alla väggar för kakling innan?
2. Vi vet inte hur bjälklaget är, måste det reglas om det är för stort mellanrum eller kan det lösas på annat sätt som tex mer flytspackel?
3. Något vi ska tänka på mer?

Tack på förhand!
 
1. Det fungerar utmärkt, annars är riksen att spacklet flytter in i väggen.
2. På ett litet badrum skall du kunna ha upp till 600cc om du flytspacklar ovanpå. (kom inte ihåg hur långt rummet fick vara, tror det var typ 4 meter spännvid på golvåsarna)
3. Om badrummet skall göras dubbelså stort, kommer ni flytta något, dra nya rör mm? Ni måste eventuellt byta ut golvbrunnen oxå om den är gammal.
 
Om ni skall ändra planlösningen på badrummet så är "avloppsplaneringen" viktig. Det går inte att dra toaavlopp hur som helst, det kan bli för stora hål i bjälkarna.

Tänk också tidigt igenom vilka blandare ni skall ha till dusch och/eller badkar. Så att ni får rätt cc avstånd mellan rören. Svenska blandare (typ FMM eller Mora) har cc160, blandare från andra länder har cc150, men levereras ibland för svensk standard, men är då oftast försedda med en klumpig adapter. Blir bättre med rätt cc avstånd för blandaren.

Planera elinstallationen tidigt, det kan påverka planlösningen. Ex. en dusch som placeras nära dörren kan göra så att det inte går att klara säkerhetsavståndet till strömbrytaren som man gärna vill ha innanför dörren.
 
köp gärna, eller bestäm iaf vad ni ska ha för möbler i badrummet, blir enklare att sätta upp reglar för tex duschvägg, dra ut el på rätt höjd osv
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.