Hejsan.
Vi har gjort tillbyggnad på en stuga, med Icopal papptak som på husgavlarna avslutas mot en trekantslist.
Snickaren verkar ha lagt remsorna lite för spänt mot trekantslisten, så pappen ligger inte helt an mot taket och man kan på sina ställen få in flera fingrar under pappen och jag kan se att det samlas lite skräp från träden etc därunder. Jag försökte kleta dit extra asfaltsklister, men trycker man ner pappen mot underlaget, så fjädrar den upp igen pga att den känns lite för kort mot fästpunkten på trekantslisten.
Det är 3-4 "våder" av pappen som ser ut sådana och det är mellan 5-10cm som inte riktigt sluter tätt kloss an mot taket.
Jag tänker mig att det _inte_ är så bra då det med åren lär kunna komma in all möjlig skit och fukt där, eller är det inte så allvarligt eftersom det inte är så mycket, och det bara är längst ut mot gaveln där en del av pappen ändå är skyddad av gavelplåten?
Bör jag/snickaren åtgärda detta?
//S
 
Är taket nylagt i år?
Det ska inte finnas några glipor och detta måste vara ett fel som den som lagt taket ska åtgärda. Vet inte hur Icopals papp ska läggas men med Trebolits takpapp som jag själv la för några veckor sen ska man vid gavlarna över trekantslisten avsluta med en våd som går längs trekantslisten och 15-20 cm in på taket.
 
Hejsan.
Ja det är nylagt i maj iår. Noterade gliporna under semestern när jag låg på taket och målade vindskivorna.
Jag har själv lagt Icopal tidigare, och då skulle man inte lägga någon extra våd längs med trekantslisten, om de har ändrat lägganvisningen vet jag inte. Ska ringa Icopal.
Oavsett så verkar det inte bra med en glipa där det blåser in löv (och givetvis förr eller senare vatten i någon form).
Tack för input.
//S
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.