Hej alla.Kan nån ge förslag på enkel och billig oljeavskiljare.Ska bygga ca.70kvm och miljökontoret vill ha en sådan monterad.Efter avskiljarn ska avloppet ut i dagvattnet,har ej kommunalt avlopp bara brunn./mats
 
Vi fick tipset från vårt miljökontor att bygga en enkel oljeavskiljare själva eftersom de flesta oljeavskiljare på marknaden är dimensionerade efter yrkesverksamhet och kostar därefter.

Jag fick en enkel principskiss som gick ut på att inkommande vatten leds in högt uppe i "burken" och utgående vatten leds ut några dm under vattenytan med hjälp av en rörböj. Oljan är tänkt att bli kvar på ytan.

Om det blir stort flöde så lär man ha en rejält stor behållare annars hinner oljan nog inte skikta sig, men ska man som vi bara leda dit smältvatten från bilen och tvättvatten från ett handfat så tror jag att det ska räcka med en mindre. Vi ska rita ihop nåt och lämna in till miljökontoret för godkännande.

Vi funderar på att bygga den direkt i anslutning till golvrännan med ett lock upp till garagegolvet så man lätt kommer åt att ta bort oljeskiktet när det behövs. Ska leda avloppsvattnet till ett sandfång för ytterligare rening innan det får rinna iväg ut i slänten.
 
Purus har en "oljespärr" som heter "BOLJA" som är en insats till Purus golvbrunn "BIGG E".

 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.