350 223 läst · 5 156 svar
350k läst
5,2k svar
Odlingshörnan..
Vet ej, har inte provat odla Jolokia heller Finns så många sorter och färger av allt.. man blir helt "snurrig".Frustrator skrev:
På starka sidan har vi odlat Carolina Reaper för några år sedan, Jay ghost scorpio förra (fick knappt några frukter!), Dorset naga black (sägs inte finnas.. men vi gillar o träta om saken haha), Host Scotch, nån bubbelgumvariant.. (felmärkt och vi fick olika färger.. hade lite gissningslekar i olika chiligrupper.. de var starka bägge två).
Sedan har vi ju odlat många olika sorters habanero tex.. en del starkare än andra
Själv äter jag inte starka.. har precis lärt mig äta milda! Första åren odlade jag enbart.. åt ingen haha *chilimes* nu har jag börjat fatta det hela.. man ska lära sig portionera rätt.. så spelar det inte så stor roll hur stark den är (vissa smaker är väldigt goda i mat.. som extra touch.. även om de klassas som heta..)
Man brukar säga att när växten fått 2-3 par karaktärsblad så är det dags. De första bladen kallas hjärtblad och ser typ likadana ut oavsett vad det är för växt. Om du kollar på din bild - växterna till höger har bara ett bladpar och det ser likadant ut som det nedersta på gurkorna = hjärtblad. Sen har gurkorna börjat få lite karaktärsblad = de med helt annan form.engs skrev:
Jag hade personligen inte planterat om nånting av det till höger, det är alldeles för litet och klent än så länge men du gör precis som du själv vill!
Jag har alltid haft medelstark men provar i år bhut of copenhagen. Förra året torkade och malde jag det mesta, funkar bra att använda till matlagning. Tänker också att det är en portionsfråga, med BOC kommer jag kunna använda mycket mindre.
Verktygstokig
· Halland
· 7 481 inlägg
Äta dem?Snigla skrev:Vet ej, har inte provat odla Jolokia heller Finns så många sorter och färger av allt.. man blir helt "snurrig".
På starka sidan har vi odlat Carolina Reaper för några år sedan, Jay ghost scorpio förra (fick knappt några frukter!), Dorset naga black (sägs inte finnas.. men vi gillar o träta om saken haha), Host Scotch, nån bubbelgumvariant.. (felmärkt och vi fick olika färger.. hade lite gissningslekar i olika chiligrupper.. de var starka bägge två).
Sedan har vi ju odlat många olika sorters habanero tex.. en del starkare än andra
Själv äter jag inte starka.. har precis lärt mig äta milda! Första åren odlade jag enbart.. åt ingen haha *chilimes* nu har jag börjat fatta det hela.. man ska lära sig portionera rätt.. så spelar det inte så stor roll hur stark den är (vissa smaker är väldigt goda i mat.. som extra touch.. även om de klassas som heta..)
Skulle aldrig komma på tanken. Jag äter mina blue Christmas, resten ges bort till bättre behövande..
Verktygstokig
· Halland
· 7 481 inlägg
Kan själv!
· Trelleborg
· 15 735 inlägg
Trodde den skulle vara snäppet mindre får jag erkänna (men som med allt, ju större kruka.. desto större planta oftast)Frustrator skrev:
dekorativ/tjusig iaf (alltid sådana som blir mina projekt hehe, väljer på utseende!)
Pst - du kunde ju klätt chilin.. o skippat julgranen
Verktygstokig
· Halland
· 7 481 inlägg
Tyckte jag med..hustrun och barnen höll inte med..Snigla skrev:
Den är ännu tjusigare mitt på sommaren för då är bladen intensivt mörka
Kan själv!
· Trelleborg
· 15 735 inlägg
S
sinuslinus
Träskalle
· Östergötlands län
· 5 099 inlägg
sinuslinus
Träskalle
- Östergötlands län
- 5 099 inlägg
S
sinuslinus
Träskalle
· Östergötlands län
· 5 099 inlägg
sinuslinus
Träskalle
- Östergötlands län
- 5 099 inlägg