Status
Inte öppen för fler kommentarer.
hempularen skrev:
Nu skulle det ju iofs kunna vara hem till Troberg som bussen går.
d^_^b
 
Återkommer med svar när jag landat från resa och ha tillgång till dokumentation och ett tangentbord med knappar.

Fr iPad
 
gråsten skrev:
När Troberg inte fått klippa gräsmattan kring badstranden och skogen växt upp kan allmänheten bana en egen stig påbehörigt avstånd från bostadshuset och gå till stranden. Han kan själv få bada där om han inte stör festivaldeltagarna.
Han har ju en fotbollsplan där? Den måste ha ju få ha kvar och dessutom klippa? Eller får en privatperson inte anlägga en fotbollsplan på sin fastighet?
 
nu vet vi inte hur långt strandskyddet sträcker sig. eftersom allt är förbjudet utanför det som myndigheterna anser vara godtagbar tomtmark runt bostadshuset så får man inte anlägga en fotbollsplan heller om strandskydd råder. skulle strandskydd råda där fotbollsplanen ligger så kan nog diskussion uppstå kring begreppen pågående användning.
 
gråsten, varför detta ständiga resonerande kring strandskyddet? Det är ju det konstanta flödet av människor på trobergs tomt, invid husknuten, på verandan m.m. som är problemet?
 
Men det var då själva...
Är du rättshaverist Gråsten?
Som markägare så måste man väl få freda sin egen mark.
 
Strandskyddet gäller sannolikt och i så fall har allmänheten rätt att faktiskt vara vid vattnet och ett tiotal meter upp från vattnet. Kolla med boverket och kommunen och läs om den nya strandsskyddslagen som av vissa markägare ansetts vara exproprierande!
 
Men hur tar sig "allmänheten" dit och var uppehåller sig de??? Om jag uppfattat TS rätt så är inte enbart problemet att någon plaskar vid badstanden på hans privata mark (som kanske är OK enligt diffusa strandsskyddsregler) utan att folk grillar på altanen vid huset, på gräset invid huset och både passerar och uppehåller sig så nära huset när de ska ta sig till stranden.

Så en stor del av frågan är väl inte en fråga om strandskydd utan brist på vanligt vettigt hyfs och också juridiskt förhoppningsvis någon typ av olovligt intrång när man får en hög med fulla festivaldeltagare i trädgården. Det värsta är väl att personal från festivalen verkar ha hänvisat festivaldeltagare till en privat tomt, så man får väl hoppas att TS budskap gått fram så att han slipper samma "oväntade besök" i år igen.
 
Invasionen har börjat! Badbussarna har primärt tillkommit för att festivaldeltagarna i påverkat tillstånd även nyttjat Daläven mellan Bullerforsens kraftstation och SSAB för tvagning. För att undvika att drunkningsolycker, det är rejält strömt där, har man därför badbussar till badplatser där man även kan hålla med badvakter och därmed öka säkerheten.

Badplatser som är större en TS tomt finns det gott om. Dessvärre så kan TS problem säkert uppkomma i år också, oavsett festivalledningens agerande. Det handlar trots allt om 40 000 potentiella badare som ska informeras... Förhoppningsvis blir dock problemet mindre iår.
 
Vi har ett liknande fall hemma där arrangörerna till Mörlanda marknad använder en åker som parkering. Där har dom fått lov att vara men dom har inte en viss husägare om dom får använda hans väg fram till huset för att nå åkern. Bilarna passerade kanske 30m från ytterdörren. Efter några turer till arrangörer via kommunen tror jag dom har slutat använda den åkern som parkering.

Då kommunen säkert vet allt om strandskydd och sånt skulle jag gå dit. Dom ger ju också diverse tillstånd till P&L så att dom kan få hålla sin festival så ett uttalande från väger nog tungt)
 
Nu är ju P&L i full gång, hoppas Troberg kommer med en rapport.
 
...om han inte har fullt upp med att jaga folk och bussa väktare på dom...
 
Jag är nyfiken på hur det går för dig Troberg!
 
Kommer precis därifrån nu. Det var inga problem att bada där inte...

Grilla gjorde vi på altanen i närheten (för att inte förstöra gräsmattan). Vi städade dock upp efter oss och radade upp alla ölflaskor utanför altandörren så att det skulle vara lätt att ta reda på dem.





;)
 
eviljava skrev:
Kommer precis därifrån nu. Det var inga problem att bada där inte...

Grilla gjorde vi på altanen i närheten (för att inte förstöra gräsmattan). Vi städade dock upp efter oss och radade upp alla ölflaskor utanför altandörren så att det skulle vara lätt att ta reda på dem.





;)

:D Ha, ha,ha
Hoppas att det löst sig för TS.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.