I denna denna tråd dök OBH Nordica ECO Kitchen Stekpanna upp som ett intressant alternativ.
http://www.obhnordica.se/eco-kitchen-925.aspx
Ni som har provat den, vad har ni för erfarenheter?
http://www.obhnordica.se/eco-kitchen-925.aspx
Ni som har provat den, vad har ni för erfarenheter?
Jag har provat två andra billigare stekpannor med keramisk beläggning. Det har blivit lite repor och märken i beläggningen men jag är ändå nöjd för att det är så halkigt material och svårt att bränna fast saker - bra ersättare för teflon. Kräver lite högre styrka på spisvredet tycker jag. Pannkakor blir ganska ljusa.
Länktips:
http://www.icakuriren.se/Test-Rad/Tester/Stekpannor/
Länktips:
http://www.icakuriren.se/Test-Rad/Tester/Stekpannor/
Renoverare
· västra götaland
· 734 inlägg
min beläggning har blivit "knottrig" och ägg är inte så bra att steka längre.., har inte använt pannan för länge, kanske 6 mån... så en liten besvikelse faktiskt.
Köpte en stekpanna Hackmann Matador i våras, den är med i ICA-testet som länkas till i ett inlägg ovan. Mycket, mycket nöjd, rostfritt stål på utsidan som är lätt att putsa ren, steker allt perfekt. Den enda nackdelen är att den är lite tung, (men det är en stor stekpanna), hade önskat ett litet handtag/grepp mitt emot handtaget.
Tja, ärligt talat är det enda jag har i gjutjärn en Wok och en grillstekpanna:
Men annars trivs jag rätt bra av många anledningar med de teflonpannor jag brukar köra med.
Ja förutom livslängden då, att jag sällan klarar av att hålla en vid liv mer än 24 månader.
Det känns ärligt talat inte vettigt, så jag börjar väl lite som smått fundera på om det kanske måste bli en kombination av en (vanlig) gjutjärn och en teflon här hemma ...
edit:
Ja alltså om det inte går att finna något bra alternativ, som t.ex. den OBH eco som tråden handlar om.
Har ni hört den om åsnan mellan hötapparna ...?
Men annars trivs jag rätt bra av många anledningar med de teflonpannor jag brukar köra med.
Ja förutom livslängden då, att jag sällan klarar av att hålla en vid liv mer än 24 månader.
Det känns ärligt talat inte vettigt, så jag börjar väl lite som smått fundera på om det kanske måste bli en kombination av en (vanlig) gjutjärn och en teflon här hemma ...
edit:
Ja alltså om det inte går att finna något bra alternativ, som t.ex. den OBH eco som tråden handlar om.
Har ni hört den om åsnan mellan hötapparna ...?
Redigerat:
Skojar du nu? Jag skulle aldrig få för mig att prova Svinto i en panna med keramisk beläggning, ännu mindre en teflonpanna.raveper skrev:
Å andra sidan har jag en keramisk stekpanna som ska kasseras då den börjat bränna fast.... Jag kanske skulle testa
Grundstött
· Halland
· 28 355 inlägg
Det finns väl pannor med titanbeläggning?
Jag inbillar mig att de, av någon anledning, skall vara bra mot fastbränning.
Och absolut inte känsliga för överhettning som teflon är.
Teflon kolar väl vid ca 270°C vilket uppnås snabbt på en induktionshäll.
Titanets smältpunkt är 1668°C. Då har de flesta andra ämnen, inklusive metaller, redan gått hem.
Viss skillnad!
Jag inbillar mig att de, av någon anledning, skall vara bra mot fastbränning.
Och absolut inte känsliga för överhettning som teflon är.
Teflon kolar väl vid ca 270°C vilket uppnås snabbt på en induktionshäll.
Titanets smältpunkt är 1668°C. Då har de flesta andra ämnen, inklusive metaller, redan gått hem.
Viss skillnad!
Skojar inte. Brukar göra rent, speciellt innan jag steker pannkakor.Realdoolar skrev:
Ägg är däremot helt värdelöst i pannan.