Jag har provat två andra billigare stekpannor med keramisk beläggning. Det har blivit lite repor och märken i beläggningen men jag är ändå nöjd för att det är så halkigt material och svårt att bränna fast saker - bra ersättare för teflon. Kräver lite högre styrka på spisvredet tycker jag. Pannkakor blir ganska ljusa.

Länktips:
http://www.icakuriren.se/Test-Rad/Tester/Stekpannor/
 
min beläggning har blivit "knottrig" och ägg är inte så bra att steka längre.., har inte använt pannan för länge, kanske 6 mån... så en liten besvikelse faktiskt.
 
C
Första månaden var den så blank och "hal" så det knappt gick att vända eller få upp något ur stekpannan. Sen började det bränna fast istället :@
Inte bra tycker jag.
 
Hemmakatten
Köpte en stekpanna Hackmann Matador i våras, den är med i ICA-testet som länkas till i ett inlägg ovan. Mycket, mycket nöjd, rostfritt stål på utsidan som är lätt att putsa ren, steker allt perfekt. Den enda nackdelen är att den är lite tung, (men det är en stor stekpanna), hade önskat ett litet handtag/grepp mitt emot handtaget.
 
Varför inte köpa en riktig stekpanna från Skeppshult så behöver du bara köpa en st. under ditt liv.
 
  • Gilla
Thomas59
  • Laddar…
Hemmakatten
Jag har redan en gjutjärnspanna, och säkert Mikael också. Men man behöver en annan panna också.Det är inte alltid en gjutjärnspanna är det optimala.
 
Mikael_L
Tja, ärligt talat är det enda jag har i gjutjärn en Wok och en grillstekpanna:
Julp-grillpanna.jpg

Men annars trivs jag rätt bra av många anledningar med de teflonpannor jag brukar köra med.

Ja förutom livslängden då, att jag sällan klarar av att hålla en vid liv mer än 24 månader.

Det känns ärligt talat inte vettigt, så jag börjar väl lite som smått fundera på om det kanske måste bli en kombination av en (vanlig) gjutjärn och en teflon här hemma ...


edit:
Ja alltså om det inte går att finna något bra alternativ, som t.ex. den OBH eco som tråden handlar om.
Har ni hört den om åsnan mellan hötapparna ...? :surprised: :cool:
 
Redigerat:
cpalm skrev:
Första månaden var den så blank och "hal" så det knappt gick att vända eller få upp något ur stekpannan. Sen började det bränna fast istället :@
Inte bra tycker jag.

Man får ju ta till lite svinto ibland för att få bort det inbrända.
 
raveper skrev:
Man får ju ta till lite svinto ibland för att få bort det inbrända.
Skojar du nu? Jag skulle aldrig få för mig att prova Svinto i en panna med keramisk beläggning, ännu mindre en teflonpanna.

Å andra sidan har jag en keramisk stekpanna som ska kasseras då den börjat bränna fast.... Jag kanske skulle testa :)
 
Det finns väl pannor med titanbeläggning?

Jag inbillar mig att de, av någon anledning, skall vara bra mot fastbränning.

Och absolut inte känsliga för överhettning som teflon är.


Teflon kolar väl vid ca 270°C vilket uppnås snabbt på en induktionshäll.
Titanets smältpunkt är 1668°C. Då har de flesta andra ämnen, inklusive metaller, redan gått hem.
Viss skillnad!
 
C
raveper skrev:
Man får ju ta till lite svinto ibland för att få bort det inbrända.
Jepp, eftersom det inte gick att få rent den på annat sätt så har jag börjat göra precis så. Rätt eller fel. Men det återställer tyvärr inte de ursprungliga egenskaperna som, som sagt, endast varade ca. 1 månad.
 
Realdoolar skrev:
Skojar du nu? Jag skulle aldrig få för mig att prova Svinto i en panna med keramisk beläggning, ännu mindre en teflonpanna.

Å andra sidan har jag en keramisk stekpanna som ska kasseras då den börjat bränna fast.... Jag kanske skulle testa :)
Skojar inte. Brukar göra rent, speciellt innan jag steker pannkakor.
Ägg är däremot helt värdelöst i pannan.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.