Vi har ett standardhus från 1970 i 1 1/2 plan ett takfönster i hallen uppe. Tidens tand och framför allt att det blev vatten stående på fönstret härom vintern när vattnet låstes fast mot fönstret av snön, har tagit sin tull. Fönstret måste bytas. Nu diskuterar vi tre alternativ:
1. Byta fönstret mot ett nytt. Ljusinsläppet är trevligt, men vi är osäkra på tätheten. Det nuvarande läckte härom vintern.
2. Sätta in en ljuskupol. Ljusinsläpp men förhoppningsvis tätare. Men hur ser kupolen ut om några år?
3. Sätta igen. Tråkigt men säkert.
Synpunkter?
 
Åsa Lund
Om man byter fönstret och ser till att täta runt om fönstret /under tegelpannorna ordentligt så blir det nog det bästa. Man förlorar otroligt mycket livskvalite på att sätta igen det....

En kupol behöver inte vara tätare än ett fönster, anslutningarna runt om är det som brukar läcka för båda sorterna. Hur skulle huset se ut med kupol på? Som en vårta eller annan varböld på taket? Å så går den väl inte att putsa med mindre än att du tar en stege och klättrar upp...
 
Åsa Lund
Hur gjorde du till slut? *nyfiken*
 
Det blev nytt fönster. Livskvalité och möjligheten att använda rummet vann.
 
Ja, sätt inte igen nåt takfönster. Det ger ju galet mycket trevligt ljus inne.
 
Vi tog bort vårat, aldrig ångrat det en sekund. Det minskade ljusinsläppet är minimalt och grannarna har problem med sina takfönster varje vinter och det är både nya och gamla fönster..
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.