Misstänker att detta dryftats otaliga gånger tidigare men jag hittade inget när jag sökte. Jag håller på och bygger gäststuga i en gammal lada. Innertaket består av råspont ovanpå det plast och sen glasfiberisolering. Nu ska jag fixa någon slags takbelysning och funderar på 12V spotlights. Om jag vill ha inbyggda spotlights, hur gör jag då? Känns ju lite så där att bara trä upp spottarna i isoleringen. Räcker det med en liten kåpa runt bakstycket?

Jag har inget elsystem alls idag. Endast en byggcentral. Kan man sätta omformaren i ett vägguttag nåonstan undanskymt och sen dra 12V till en vanlig lampknapp på väggen och vidare till spottarna eller är det mot alla regler som finns? Klarar en vanlig lampknapp amperen till ca 6 st 20W 12V spottar?
 
de måste sitta i ett matreal som inte är brandfarlig tex gips och sen en stor burk över den. Detta för halogenlaporna blir så varma, kan funka med 10w men då blir kanske det för dåligt ljus, annars finns det led spottar som inte blir så varma, men de är väldigt dyra
 
Finns 12V spottar man sätter i apparatdosor (max 20W). Detta brukar vara en smidig lösning där man ej har plats för stora "pottor".
 
Rrrrr skrev:
Finns 12V spottar man sätter i apparatdosor (max 20W). Detta brukar vara en smidig lösning där man ej har plats för stora "pottor".
har du någon länk till dessa ,som du rekomederar? :)
 
tack tack
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.