Hej!

Vi undrar i vår BRF om det finns något bekämpningsmedel som både dödar ogräs och djur i en rabatt längst vårt hus?

Som BRF har vi inte tid eller pengar att plantera blommor i rabatten, den är även väldigt utsatt av närliggande väg så det vore nog inte en god idé. På sikt är målet att dölja rabatten, men i nuläget är det prioriterat att få död på tvestjärtar som bor i rabatten och som varje kväll klättrar upp på husväggen och in på balkonger och genom fönster - om vi sedan får död på växtligheten på köpet så gör det absolut inget.

Är det någon som vet något effektivt för detta? Rabatten är relativt stor.

Stort tack på förhand!
 
Ta bort matjorden och fyll på med grus i stället. Håll inte på med en massa bekämpningsmedel.
 
  • Gilla
Appendix och 5 till
  • Laddar…
BirgitS
Till det kan ju tilläggas att även om det finns något medel som tar död på tvestjärtarna så kommer de ju att komma tillbaks så länge som det finns något där som de kan äta, oavsett om det är något planterat eller bara ogräs som ju kommer tillbaks även om man tar död på all befintlig växtlighet. Enda sättet är att se till att inget kan växa genom att lägga dit grus, plattor, sten eller liknande.
 
Tvestjärtarna fixar ni snabbt med vanlig myrr eller liknande. Eller strö ut kanel/vitpeppar om ni vill vara lite mer skonsamma.

Växtligheten gräver ni lämpligen bort.
 
Sätt upp fågelholkar. Ni kan aldrig ta död på alla tvestjärtar. Satsa istället på att få till den naturliga ekologin och dess fina balans. Häckande småfåglar äter oerhörda mängder insekter och förhindrar att det blir en explosion i någon insektsart. Sätt upp fågelholkar och odla istället blommor i rabatterna som lockar till sig
fler insekter så ska ni se att tvestjärtarna får det svårt.

Häll INTE ut gift! Finns inget gift som dödar bara tvestjärtar utan då dödar ni urskillningslöst alla insekter, inklusive de som äter tvestjärtar.
 
  • Gilla
Lidd och 2 till
  • Laddar…
Det billigastte och minst arbetskrävande är ju att gräva bort rabatten. Markduk och sen grus.
Billigare än att gå med kemikalier hela tiden :D

Och alla kemikalier som är effektiva nog för att ta död på både växter och djur är farliga för människor och ni vill inte ha det nära ert bostadshus)
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.