Hej,

Jag har satt upp huggen panel i sovrummet som fondvägg. Bakom sängen. Reglat ut och tänkte dra kabel till nattlamporna bakom panelen men hade velat hitta en liten strömbrytare jag kan fälla in i panelen på varje sida för att smidigt komma åt av/på till nattlamporna.

Några förslag? :)
 
tommib
Liten och nätt strömbrytare för inbyggnad är svårt, allt är gjort för att sitta i apparatdosa. Eftersom en sådan är 70mm så blir alla brytare minst den storleken, för att täcka hålet.

Om du kör 12V nattlampor blir det genast lättare. Då kan du gömma undan trafon någonstans och sen ha en vippbrytare eller liknande för lampan. Typ en sån här: https://www.kjell.com/se/sortiment/...mkopplare/vippstrombrytare-1-pol-on-on-p36127

Den lite mer avancerade lösningen är att sätta reläer till nattlamporna som styrs med 12V och dra styrspänningen via en sån brytare.

Den lättaste lösningen är att välja nattlampor som har inbyggd strömbrytare.

Edit:

Har du redan satt panelen? Du skriver så.... Det är väldigt mycket lättare att dra kabel+rör innan. Det är också behörighetskrävande (om du inte håller dig till 12V då).
 
Vet inte om den finns att köpa i Sverige men Legrand har en väldig liten brytare samt dosa. Den kallas Legrand Mosaic 1 modul och dosan är bara 35 mm bred.
 
Har satt ungefär halva panelen och tänkte dra nu innan ja stoppar resten.

Har gått elprogrammet så kunskap om 230v finns :)

Ska kolla på Legrand! Tack
 
En platt enkelbrytare som sitter i en apparatdosa bakom panelen funkar fint. Man måste dock ha en förhöjningsring.
 
Gör hål i väggen bakom panelen så får du in en apparatdosa.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.