Segt att de inte rättar till småfel med en gång...
Du har inga bilder man skulle kunna få se?
 
Vi skulle få betala 17000:- extra i bara arbetskostnad för att vi valt lite större och mindre kakel och klinkers plattor.
Har varit i kontakt med andra plattsättare och dom säger att det är mycket enklare att sätta större plattor, så dom tog inget extra betalt för det.
Mosaik var lite jobbigar att sätta. Men är det värt 1000:- kvm extra är ju frågan.

Skulle vara intressant att höra vad andra ska få betala?
 
Redigerat:
fegga
Det låter mycket märkligt. Vi bytte ut en del plattor, mosaik och större än standard, och då blev arbetsskostnaden inte mer än 1800 kr. Kostnaden för mosaik var 600 kr/kvm.

Är det inte 17000kr sammanlagt för keramik och arbete?
 
nix endast arbetskostnad.
Har ringt kakel firman men inte fått tag på honom än.
 
Vi fick ge ungefär 11000kr i arbetskostnad då är det extra på alla ytor utom tvättstuga och golvet i stora badrummet där har vi dom måtten som ingår...
 
Vi fick betala ca 8000:- extra för arbetet med att sätta mosaik (kök och stråk i dusch/wc) och för plattorna 30x60 som ska sättas i duschhörnet i badrummet. Läs mer på www.salstatosee.blogspot.com
/Carin
 
17 000 låter väldigt mycket! Vi hamnar på ca 8 000 extra. Då har vi valt större/mindre plattor på några ställen, schakrutigt golv och ett fält med annan färg i duschen. Förstår egentligen inte varför man får betala så mycket extra för att man byter färg på kaklet i tex rutmönster. Så mycket längre tid kan det ju inte ta att lägga varannan svart och varannan vit...
 
Det känns lite som om det är så att om man gör någon förändring i storlek på plattorna så får man betala hela arbetskostnaden, inte bara skillnaden....blir något att ta upp med säljaren....
 
Någon mer som är låst att handla på Golvkedjan?
Vad har ni fått för priser på tillvals arbete?
 
Vi är låsta till att handla hos dem. Alla kakel och klinkerpriser är överlag dyrare där och de tar MYCKET betalt så fort man gör ändringar från LB-hus mall.
Vi får betala ca 11000 extra för arbetet. Det handlade om runt 200kr per kvm så fort vi gjorde en ändring. I hallen har vi stora klinker plus att vi vi vill lägga dem med mönsterpassning och då får vi betala dubbla kostnader!
Vi fick veta av säljaren när vi beställde huset att det skulle bli en liten extrakostnad om vi ändrade storlek på kakel eller klinker. Tycker knappast att 200kr per kvm är en liten summa :(
 
Hej
Vi funderar på att bygga med LB hus och blir lite förvånad av diskussionen om kakel och klinker och extrakostnader för arbete vid annan storlek på kakel och klinker. Är det enbart vid standardstorlek som det inte ingår någon extrakostnad?
Är det några andra extrakostnader som uppkommit under processen ni inte väntat er?

G-man
 
G-man skrev:
Hej
Vi funderar på att bygga med LB hus och blir lite förvånad av diskussionen om kakel och klinker och extrakostnader för arbete vid annan storlek på kakel och klinker. Är det enbart vid standardstorlek som det inte ingår någon extrakostnad?
Är det några andra extrakostnader som uppkommit under processen ni inte väntat er?

G-man
Jag råder er att ta en mer specificerad offert på markarbetena än en grovanalys. Det här är ju arbeten som inte tillhör själva huset och som går utöver husavtalet. Begär redan på byggstartsmöte 1 att ni ska ha en avräkning (och spec) på det jobbet innan ni betalar. Be att få det skrivet i protokollet.

Annars tycker jag att det är hög standard på tillval och vi har alltid fått offert som man skrivit på innan det blivit verkställt. Dock är det väldigt lite man får avdrag för om man avviker från standard. T.ex. fick vi avdrag med 200 för att inte ta standardduschsetet. Att sedan montera det vi köper kostade 1000:- . Så vi tog standard och kommer sedan plocka bort det och montera våra egna själva.

Elen kom kanske som en chock, rätt så dyrt, vi har skrivit en hel del om elen på vår blogg. www.salstatosee.blogspot.com
 
Någon som gjort bastu i 135? Vad kostar det extra om man vill att lb fixar det?
 
Fråga till er som byggt 135an med öppen planlösning:

Vad har ni för höjd på skåpen i köket?
Söker då framförallt överskåpshöjd, 700 el. 850 mm?
Vad har ni för totalhöjd på högskåpet med ugn/micro?

Vårt Classic 185 byggs just nu och köken är ju lika, så jag frågar här...
 
Någon här som vet hur många utvändiga eluttag som finns på Classic 135, samt vart på huset de sitter?
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.